Monica Vasilescu
Pe data de 9 decembrie 2014 s-au împlinit doi ani de când trimișii Teleormanului și-au ocupat locurile în Palatul Parlamentului. Ne amintim că, în campania din 2012, după un adevărat tur de forţă în care făceau tot felul de promisiuni pentru a putea convinge electoratul că sunt merituoși să ocupe un scaun în Casa Poporului, Teleormanul a reușit performanța de a fi reprezentat în Legislativul țării de 12 parlamentari. La jumătatea mandatului, ziarul Liber în Teleorman vă prezintă activitatea aleșilor, aşa cum este ea înregistrată la Camera Deputaţilor sau la Senat.
Alin Bucur, deputat UNPR, fost PP-DD, se numără acum printre cei mai delăsători parlamentari. Dacă în primul an de mandat, acesta își trecuse în registru destule luări de cuvânt, declarații politice și propuneri legislative, acum Alin Bucur nu mai deschide gura. Nici în teritoriu nu mai este văzut, singura dovadă că domnia sa este încă parlamentar poate fi găzduirea profilului său pe site-ul Camerei Deputaților.
Valentin Boboc face casă bună cu ”muții” din Casa Poporului, rămânând cu activitatea suspendată la doar o interpelare. De asemenea, în tot acest timp, acesta a reușit doar să fie semnatarul a opt propuneri legislative. Și cam atât.
Cătălina Ștefănescu, din partea PSD, și-a văzut de treabă în Casa Poporului, fiind singura care a contabilizat o activitate mai amplă. Deputatul pe zona Turnu Măgurele a fost parte la 39 de propuneri legislative și are la activ 36 de luări de cuvânt. În cei doi ani, tânăra în vârstă de 25 de ani a avut 18 întrebări și interpelări.
Liviu Nicolae Dragnea, prins cu misiunile de la Ministerul Dezvoltării și cele ale activităților politice, fiind un om de bază în partid, are puține modificări în starea activității. Pe lângă demersul de a depune jurământ, acesta a mai luat cuvântul de cinci ori în Parlament, fiind parte și la patru inițiative legislative.
Lucian Militaru nu se poate lăuda nici el cu activitate bogată în slujba electorilor din zona Videle, domnia sa făcând în cursul celor doi ani doar o declaraţie politică referitoare la conflictul din Nagorno-Karabah. Totodată, deputatul PDL a avut 13 propuneri legislative la care a luat parte, dar și 16 moțiuni.
Florică Ică Calotă, parlamentar în zona Roșiorii de Vede, are tot o activitate nesemnificativă în primii doi ani de când a pășit în imensa clădire de la București, iar aceasta poate fi rezumată la patru luări de cuvânt, trei declarații politice, două moțiuni și semnătura pe 18 propuneri de legi.
Adrian Simionescu, ales la Zimnicea, are gol în dreptul său pe site-ul instituției la care s-a angajat. Singura intervenție în Parlament a fost momentul depunerii jurământului de credință, promisiune care, cel puțin în cazul parlamentarului nostru, se pare că a fost în zadar, timp de doi ani, în care abia a schițat o declarație politică.
Marin Almăjanu este un om cu state vechi în Palat, dar asta nu-l face prea implicat. Față de alții, însă, liderul PNL are avantaj, acumulând, până în prezent, 30 de luări de cuvânt, trei declarații politice, șapte moțiuni, trei interpelări și 16 inițiative legislative care poartă și semnătura sa.
Nicolae Mohanu, devenit senator al PSD imediat după ce a părăsit Primăria Turnu Măgurele, nu a stat chiar degeaba. Acesta a avut 37 de inițiative legislative, opt întrebări, șapte luări de cuvânt în plen și cinci declaraţii politice.
Timotei Stuparu este unul dintre aleșii care s-au cam abținut de la vorbă, înregistrând numai opt luări de cuvânt în plen. Chiar dacă nu prea a venit cu propriile inițiative, senatorul susține cauzele altora, fiind semnatarul a 35 de propuneri de legi.
Crin Antonescu, senator de Teleorman, nu stă deloc bine la capitolul muncă în Parlament. Singura observație ar fi că parlamentarul care a bătut Teleormanul zi de zi doar în campanie electorală este guraliv, având 55 de luări de cuvânt în plen. În rest, totul e pe zero.
Florinel Dumitrescu, senatorul PSD în zona Turnu Măgurele, este mai bogat decât alții în ceea ce privește activitatea parlamentară. Vreme de doi ani, acesta a fost parte la 18 inițiative legislative, a făcut șapte declarații politice, 28 luări de cuvânt, 10 interpelări și 9 întrebări.