Cine va fi “moșul” Rodicăi Tatu?

în Actualitatea politică

tatuCarmen Dumitrescu

După ce Viorica Dăncilă a strâns-o la sânul ei roșu și protector, Rodica Tatu a început să scoată din nou capul în public. Asta după o lungă perioadă în care fosta șefă de cancelarie a lui Nițulescu nici nu mai putea fi văzută la plimbare pe centru, de teama asprei judecăți a publicului larg care i-ar fi comentat, cel puțin, vestimentația din ce în ce mai mai ieftină și coafura, din ce în ce mai puțin periată de profesioniste. Desigur, beneficiind de această percepție publică, nici Viorica Dăncilă n-a făcut imprudența de a-și scoate pupila în lumea bună, așa că a antrenat-o în activitățile electorale din mediul rural, unde Rodica Tatu nu ieșea prea mult în evidență și putea convinge, prin spiritul de mahala care o definește, femeile care-și petreceau timpul liber, între un muls de vacă și prepararea unei ciorbe, la poartă, bârfind vecinele. Așa că, după ce și-a făcut bine treaba la Botoroaga, a venit timpul ca Rodica Tatu să culeagă laurii victoriei și să revină public cu vechile ei manifestări de doamnă cu puțină școală, dar cu mult tupeu. Astfel a apărut pe o celebră rețea de socializare, pe contul personal al fostei pedeliste și actualei pesediste, o fotografie a unei poșete de firmă, confecționată din piele naturală. Că fudulia vine întotdeauna la pachet cu duhul sărac și foarte sărac. La respectiva fotografie, doamna în cauză atașează și un comentariu extrem de sugestiv: “E superbă! Sper să o vadă și Moș Crăciun!”

Dincolo de faptul că poșeta în cauză e departe de a fi superbă, dacă ne gândim că poșetele cu adevărat superbe, care poartă și numele vreunui designer cunoscut, costă ceva mai mult decât vechitura respectivă, nu putem să nu ne întrebăm la care moș se gândește Rodica Tatu, când își postează inepțiile public… Că moșul pe care noi toți îl cunoșteam s-a cam mutat din Teleorman iar despre restul moșilor șrim că sunt destul de ocupați în perioada asta. Dar… poate că Rodica Tatu speră ca anul ăsta moșul ei să fie Viorica Dăncilă, cunoscută pentru gusturile ei vestimentare rafinate, dar și pentru generozitate. Noi, totuși, ne așteptăm, cunoscând obiceiurile vechi ale acestei doamne, ca viața să-i scoată Rodicăi Tatu în cale vreun moș cu adevărat devotat, care să-i facă astfel de daruri nu numai de Crăciun sau de ziua de naștere, ci de fiecare dată când doamna își propune să-și revizuiască vestimentația. Și, cunoscând-o pe Viorica Dăncilă, credem că poșeta în cauză nu va face parte din lista ei de cumpărături și că Rodica Tatu va primi una mai de sezon, mai la modă, mai în ton cu nuanțele anului 2015. Pentru că Viorica Dăncilă și-a educat gusturile și, probabil, va dori, ca un bun mentor, să le educe și pe cele ale pupilei. Din păcate, fără un moș permanent, Rodica Tatu nu poate spera încă la mai mult de o poșetă de Crăciun. Și noi ne dorim ca ea să se bucure de gloria de odinioară, pentru că numai astfel i se va trezi orgoliul adormit și nu va mai cerși, în public, cadouri de Crăciun…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*