Opt dosare penale pentru comercializare ilegală de artificii

în Actualitate/Politie

Monica Vasilescu

IPJ TeleormanMai sunt aproape două săptămâni până la Revelion şi, deja, mulţi alexăndreni sunt deranjaţi de bubuiturile care se aud prin municipiu, în special după lăsarea întunericului. Deşi, potrivit legii, obiectele pirotehnice pot fi comercializate numai de către societăţile comerciale de profil, mai apar tot felul de comercianţi care vând astfel de materiale explozibile fără a avea autorizaţie în acest sens.

Comercianţii neautorizaţi îşi asumă mari riscuri prin scoaterea la vânzare a unor astfel de produse, deoarece, la fel ca în anii trecuţi, şi în zilele acestea, de sfârşit de an, se vor organiza controale pentru a-i depista pe cei care încalcă legislaţia referitoare la comercializarea materialelor explozibile.

Inspectoratul de Poliție al Județului Teleorman veghează la respectarea legislației actuale, explicată în cadrul unui briefing la care au luat parte inspectorul adjunct al instituției, comisar șef Emil Stănimir, șeful Serviciului de Arme, Explozibil și Substanțe Periculoase, comisar Bogdan Petrică, alături de un polițist din cadrul aceluiași serviciu, agent principal Viorel Peia.

La conferința de presă, polițiștii au adus în atenția opiniei publice faptul că se interzice persoanelor fizice confecționarea, deținerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operațiune cu obiecte artizanale și de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice din clasa a II –IV T.1 T.2, precum și a artificiilor din categoria ”obiecte zburătoare luminoase” și a pocnitorilor din clasa I.

În acțiunile de depistare a comercializării ilegale de astfel de produse, au fost întocmite opt dosare penale, ocazie cu care au fost ridicate 78 kg de artificii, a spus șeful Serviciului de Arme, Explozibil și Substanțe Periculoase, comisar Bogdan Petrică. Polițiștii efectuează în continuare acţiuni pentru prevenirea  comercializării de articole pirotehnice interzise de lege în ideea combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*