UPDATE: Ordonanța lui Dragnea este neconstituțională. Li se clatină scaunele primarilor dezertori…

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie

Monica Vasilescu

gadeaÎn Teleorman, 18 primari, 2 consilieri judeţeni şi 104 consilieri locali au trecut, cu acte în regulă, la PSD, imediat după intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă 55 privind migraţia aleşilor locali.

Social democrații au reușit, la vremea campaniei electorale pentru prezidențiale, să strângă un număr important de oameni promovaţi de PDL, PNL şi PP-DD în funcţii de responsabilitate publică, pentru a le fi de folos în alegeri. Acum, însă, cei care ar putea avea de suferit sunt aleșii care au crezut că-l prind pe Dumnezeu de picior aruncându-se, cu răsunet, în braţele Puterii.

Spunem asta fiindcă, miercuri, Curtea Constituţională a României a decis că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 55/2014 este neconstituţională, admițând sesizarea parlamentarilor PNL. Nu se știe, deocamdată, dacă primarii care au adunat procente coreene pentru Victor Ponta vor fi anunţaţi că ”le-a încetat de drept mandatul”, asta pentru că Parlamentul va trebui să reglementeze, printr-o lege de respingere, măsurile cu privire la efectele juridice produse în perioada în care Ordonanța-Dragnea a fost aplicabilă, respectiv ce se va întâmpla cu mandatele aleşilor locali care au migrat la alte partide.

UPDATE:

Întrebat ce se va întâmpla cu aleşii care au migrat, în urma Ordonanţei 55, declarată neconstituţională, Liviu Dragnea a răspuns: ”În mod normal, nu au ce să păţească, pentru că nu acţionează retroactiv. Aşteptăm motivarea Curţii şi vom vedea cum vom acţiona”.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*