Teodor Nițulescu iubește trădarea, dar îi urăște pe trădători și a făcut analiza primarilor dezertori

în Actualitate/Actualitatea politică

Monica Vasilescu

nitulescuVăzuți prin ochii Opoziției, trădătorii de partid care au apelat la soluția imorală de a se deda intereselor de moment sunt de neacceptat. Pentru că Teodor Nițulescu iubește trădarea, dar îi urăște pe cei care trădează, s-a apucat să facă o analiză a tuturor celor care au parcat la PSD, chiar dacă nu are certitudini, ci doar intuiții. În cadrul unei conferințe de presă, copreședintele ACL Teleorman a adus public unele aspecte neprincipiale în derularea campaniei electorale actuale.

Așa cum se știe, la sfârșitul săptămânii trecute, s-a încheiat oficial sezonul de migrare politică la aleșii locali, care a durat 45 de zile, conform ordonanței Dragnea 55/2014. S-a tras linie și, la bilanț, au ieșit 18 primari, 14 viceprimari, 2 consilieri județeni și 104 de consilieri locali mutați în cuibul PSD Teleorman. Iată ce spune Teodor Nițulescu despre aleșii care au abandonat formațiunea politică pe care acesta o conduce în prezent: ”Eu aș vrea să vă spun câteva lucruri despre ceea ce s-a întâmplat cu domnii primari care au părăsit partidul. Știu mai multe lucruri despre cei de la PDL, nu mi-aș permite să spun prea multe despre cei de la PNL, pentru că sunt convins că știe mai bine domnul Almăjanu. Au plecat de la noi un număr de 10 primari”.

Grigore Aurelian – Beuca: Pierderea nu este foarte mare, deoarece acolo avem un consiliu local majoritar ACL.

Burcea Florentin – Bujoreni: Este un primar care a plecat de la noi motivând că va primi bani de la Consiliul Județean și de la PSD.

Nițu Valentin – Călmățuiu: Aceeași problemă. A tot fost pe la Consiliul Județean, le-a promis că le dă marea cu sarea, că le dă nu știu ce proiecte…

Iancu Adrian – Crevenicu: Este în stare de incompatibilitate și, într-un timp scurt, vom avea alegeri aici, iar cei de la PSD i-au promis că o să-l scape de dosar.

Lică Iulian – Crângeni: Aceeași problemă. Este declarat incompatibil de ANI. Și-a luat sacii în spinare și s-a mutat la PSD că în cazul în care nu i se rezolvă problema cu ANI să fie secretar la primărie.

Cernea George – Găleteni: Soția sa este secretar la primărie. Au divorțat legal să nu aibă probleme, iar plecarea lui la PSD este explicabilă pentru că încearcă să-și protejeze soția, altfel ar destitui-o, aplicând prevederile legale, că soț și soție înseamnă incompatibilitate.

Dincă Ion – Poeni: A fost terorizat, s-au făcut presiuni, s-a implicat și doamna prefect… El a refuzat în primă instanță, dar a cedat fiind mai în vârstă.

Moise Alexandru – Stejaru: Au apărut anumite dispute în cadrul organizației și a plecat.

Magereanu Ioana – Ștorobăneasa: Primărița este fostă membră PSD, noi am fost rampa de lansare la localele din 2012, am cheltuit și niște bani cu dumneaei acolo. Este un raport financiar care se întocmește la fiecare unitate administrativ teritorială în urma alegerilor la fiecare candidat. Se declară cheltuielile… are datorii la PDL, sper că în urma acestui apel să vină să-și plătească datoriile. Altfel, o să ne războim în justiție, categoric, sesizând și Autoritatea Electorală Permanentă pentru nedepunerea corectă a declarației financiare, ascunzând sursele de finanțare.

Briceag Stan – Răsmirești: Fără cuvinte. Este mulțumirea față de partidul care l-a ajutat. Aici noi am reușit să anulăm turul de scrutin din cauza fraudelor care s-au întâmplat la alegerile din 2012. BEJ a organizat un alt tur de scrutin și domnul Stan Briceag, pe numele său real, a reușit, cu sprijinul nostru masiv, să câștige alegerile. Nu mă așteptam.

Vlad Ion – Băbăița: O pasăre migratoare.

Răboj Daniel – Bragadiru: Nu o să scape de pușcărie. O să meargă la pachet cu Dragnea.

Viorel Peța – Conțești: Aici e o mare surpriză. Dar doamna e diriginte la Poștă… se înțelege și dragostea lui pentru PSD.

Doncea Costică – Dracea: Și-a protejat ginerele care este șeful pe Juridic la Prefectură. Eu când am fost prefect nu l-am obligat să vină la PDL, considerând că omul ăla și-a câștigat acolo locul, dar doamna prefect actual nu a înțeles lucrul ăsta. Poate o să înțeleagă după ce o să piardă alegerile cum e cu democrația…

Glonț Ion – Dracșenei: Este o surpriză, dar este clar că disputa pe care o are în consiliul local l-a împiedicat să rămână.

Badea Iulian – Poroschia: Este o mare surpriză. Nu am o idee despre el foarte exactă, deși are o nemulțumire că nu a fost prefect, că pe domnul Badea îl recomandau foarte mult studiile să fie prefect.

Cioacă Ion – Rădoiești: De câte ori mă gândesc la domnul Cioacă, mă gândesc la un violonist, așa îmi face impresia. Mă gândesc la Florea Cioacă, un celebru viorist. E ca un lăutar, cântă pe la toți pentru bani. În rest, eu sunt amic așa cu dumealui. Îl înjura pe domnul Dragnea într-o manieră impresionantă.

Lincu Gheorghe – Frăsinet: S-a făcut independent să vadă ce se întâmplă la alegeri.

Despre toți aceștia, Teodor Nițulescu spune că au fost amenințați fără niciun fel de scrupule. ”Ca la ușa cortului. Sunt și câțiva șefi de deconcentrate care s-au implicat în această acțiune. Ceea ce este important este că partidul s-a curățat de oameni care întotdeauna au stat cu mâna întinsă și care spune multe despre caracterul lor. Eu sunt unul care a plecat, într-adevăr, dar niciodată nu am plecat la Putere, numai în Opoziție”.

Acesta arată cu degetul și principalii autori ai racolărilor: ”Dragnea și, evident, Gâdea, care a ieșit în conferință de presă, mândru, să-i anunțe, de parcă i-ar fi ajutat la alegeri. Și doamna prefect, care a dat nenumărate telefoane, alături de organele de poliție, care au făcut presiuni. Eu am văzut documente la primărie. Ăsta e un abuz grav. Ei sunt pionii principali”, a mai spus Nițulescu, făcând precizarea că nu s-au făcut eforturi să-i convingă pe primari să rămână, pentru că era clar că drumul lor e altul.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*