Munți de gunoaie în Alexandria. La Primărie se bea cafea, la Garda de mediu se comandă produse

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie

Munți de gunoaie la marginea Alexandriei, vegetație care a luat foc, indolență și alte preocupări decât în fișa postului ale multor funcționari de la Primării și Garda de mediu, magazine care nu dau bonuri fiscale, acestea și multe altele au fost găsite în Teleorman de un cetățean din Buzău care și-a făcut un scop din a vizita țara și a depista neregulile din fiecare zonă.

Activistul buzoian a filmat gunoaiele de pe centura Alexandriei, zona Siloz, dar și deșeurile din albia râului Vedea și s-a dus la Primăria Alexandria pentru a discuta subiectul cu o persoană competentă. Deși era ora de început a programului, primarul și viceprimarul nu erau la muncă, angajații își făceau cafea sau aveau diverse preocupări pe holuri. Pentru că le-a atras atenția că nu poartă ecuson sau că nu au o ținută adecvată unui funcționar public, ofițerul de serviciu a chemat Poliția Locală. Doi agenți au venit, l-au legitimat și i-au promis că vor trimite la fața locului colegii care sunt responsabili cu mediul, dar trebuie să mai aștepte deoarece au altă activitate.

La Garda de Mediu, lucrurile au fost și mai interesante. Șefa instituției – Dana Banu a ieșit pentru câteva clipe pe ușa instituției și i-a spus acestuia că planul activistului nu se potrivește cu acela al comisarilor de mediu. „Nu pot să vă dau un comisar pentru că instituția nu funcționează așa. Avem și noi planul nostru. Avem controalele de salubritate a localității în curs. Suntem 4 echipe la nivel de județ și trebuie să acoperim tot județul. Dacă sunt mii și mii, cum ziceți, alea nu vor dispărea în două ore, cu siguranță”, i-a spus Dana Banu, după care i-a închis ușa.

Ulterior, pe aceeași ușă a ieșit o altă doamnă comisar de mediu, care aștepta o comandă, în timp ce activistul aștepta un număr de înregistrare al sesizării sale. Doamna i-a întins 5 lei, confundându-l cu angajatul de la Cargus, pe care îl aștepta să-i aducă un pachet cu produse de la Notino. Bizarul situațiilor a continuat și pe la alte instituții publice, pe unde a fost îndrumat să facă sesizări și va primi el un răspuns cândva.

Cetățeanul din Buzău a revenit pe câmp, acolo unde între timp vegetația a luat foc. A sunat la 112 pentru a chema pompierii, dar mai vigilenți au fost cei de la ADP, care au venit fără echipament de protecție și fără materiale funcționale, furtunul desfăcându-se constant în timpul operațiunii de stingere a incendiului. Pentru că a ironizat modul de acțiune, angajatul Primăriei Alexandria l-a înjurat și a îndreptat furtunul cu apă către el. Toate situațiile stranii prin care a trecut și imaginea reală a multor instituții publice care funcționează în inerție pot fi văzute în filmarea realizată de Activistul buzoian într-un mic periplu de civism prin Alexandria.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*