liberinteleorman.ro

Copaci căzuți în urma vijeliei – COD GALBEN până luni

24 iulie 2022
Advertisement

În urma fenomenelor meteorologice prognozate, de vânt puternic și vijelii, la nivelul județului avem înregistrate până în acest moment următoarele evenimente, potrivit ISU Teleorman:

  • 2 copaci căzuți pe DJ 503, între localitățile Moșteni și Videle. Pentru degajarea acestora acționează un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere, cu modul de descarcerare;
  • la Uda Paciurea, un copac căzut pe o magazie, la care intervin membrii SVSU din localitate.

Este COD GALBEN până mâine, 25 iulie, ora 06.00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), grindină, descărcări electrice și izolat averse torenţiale. Noaptea, aceste fenomene se vor restrânge spre sud-estul teritoriului.

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. ❗ În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.❗ Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.❗ Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.❗ Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.❗ Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul: https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Biblioteca de vară 2022

Următorul articol

Munți de gunoaie în Alexandria. La Primărie se bea cafea, la Garda de mediu se comandă produse

Cele mai recente articole de Actualitate