Multe inimi pentru inima Ericăi s-au alăturat concertului caritabil al trupei The Alexanders

în Actualitate/Cultură/Practic

concert caritabil (1)Monica Vasilescu

Erica Gănescu este o fetiță, în vârstă de doi ani și trei luni, care învinge moartea în fiecare zi, luptându-se cu o boală cardiacă gravă. Ea a fost depistată cu malformații la inimă și se chinuie în fiecare clipă pentru supraviețurire. concert caritabil (2)La mai puțin de șase ore de la nașterea micuței, doctorii i-au înștiințat părinții că șansele fetiței de supraviețuire sunt aproape nule, ulterior a fost preluată de către un elicopter SMURD și dusă la București, acolo unde a fost ținută sub supraveghere până la 14 zile de viață, apoi un alt elicopter a transportat-o pe micuță la Târgu-Mureș, unde a suferit prima operație pe cord deschis. Problema nu a fost, însă rezolvată. La vârsta de șapte luni de zile, Erica a trecut prin cea de-a doua operație, în Germania, intervenție care a concert caritabil (3)durat 11 ore, i s-a implantat un conduct în vâlva pulmonară, fiindu-i corectate doar unele dintre defecte. În prezent, Erica Gănescu se pregătește pentru alte operații riscante, însă costurile sunt imense, iar părinții ei nu pot face față singuri cheltuielilor enorme.

În această luptă, micuța nu are nevoie doar de resurse interne, ci și materiale, pentru a reuși să facă față tuturor intervențiilor și tratamentelor necesare. În ajutorul său au venit rockerii de la trupa The Alexanders, care au organizat un concert caritabil pentru Erica, sub deviza ”#din inimi pentru o inimă”, dar și tinerii de la Consiliul Județean al Tinerilor Teleorman și Clubul Interact Alexandria, care au sprijinit acțiunea. Îmbrăcați în camașă românească, membrii formației The Alexanders i-au colindat pe cei care au umplut, luni seara, Restaurantul ONIX din Alexandria, veniți în număr mare cu gândul de a pune umărul la refacerea Ericăi. În cadrul evenimentului au mai evoluat și membii trupei de dans „The Robbers” şi trupa „The Minions”, care au ales să se alăture iniţiativei, cu propriile lor reprezentanţii.

Pe lângă contravaloarea biletului de intrare, care va merge în contul fetiței, organizatorii au amplasat o urnă în care cei prezenți au putut contribui cu orice fel de sume folositoare la salvarea celei mici. Dacă mai sunt și alte persoane care vor să o sprijine pe Erica, donațiile se pot face în conturile: RO57RZBR0000060011712796 în lei și RO13RZBR0000060015981879 în euro. Cod SWIFT: RZBRROBU, deschise la Raiffeisen Bank pe numele Gănescu Ionela, mama Ericăi.

”Vreau să vă mulțumesc pentru că v-ați adunat într-un număr așa de mare pentru fetița noastră și celor care au făcut posibil acest eveniment. Erica a venit pe lume pe 15 august 2013, într-o zi de sărbătoare mare, însă, la câteva ore de la naștere am aflat că suferă de multiple malformații cardiace. Pentru că în Alexandria nu putea fi ținută în viață, a fost preluată de un elicopter SMURD și dusă la maternitatea Giulești, ulterior la Târgu-Mureș, unde a fost operată. Lucrurile au mers relativ bine, cu excepția unei infecții destul de puternice, apărută la 50 de zile de la operație. Cu ajutorul lui Dumnezeu și al multor oameni cu suflet, am reușit să ajungem la șapte luni în Germania, acolo unde l-am întâlnit pe renumitul medic în chirurgie cardio vasculară și transplant, Eugen Săndică, roman stabilit acolo, directorul clinicii. La șapte luni, a fost supusă celei de-a doua intervenții pe cord, una foarte grea, din care nu credeau nici medicii că va mai ieși în viață, operație care a durat 11 ore și jumătate, când în mod normal ar fi trebuit să dureze cinci ore. Au reușit să-i corecteze o mare parte din defecte, însă, a fost nevoie să-i implanteze un conduct pulmonar construit din țesut de bovină, conduct care va trebui schimbat, nu se știe de câte ori. Știm sigur că mai are nevoie de cel puțin două intervenții, dar pot fi și 10 pe parcursul vieții. De asta trebuie să mergem anual în Germania. Ar trebui să mergem mai des de atât, dar data fiind situația noastră financiară, mergem o dată pe an acolo și de două ori pe an în țară la București și la Timișoara. Trebuie să fie supravegheată atent, pentru că în orice moment organismul poate respinge acel conduc sau i se poate desprinde ceva. Povestea e lungă, nu vreau să vă întristez. Vă urez multă sănătate și să nu treceți niciodată prin asemenea durere”, a spus mama fetiței, cu ochii în lacrimi.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*