Orchestra de cameră “Goldmusic” a susținut un concert extraordinar în Alexandria, la invitația Clubului Rotary

în Actualitate/Cultură

Monica Vasilescu

Concertul simfonic susținut de Orchestra de cameră ”Goldmusic” se detașconcert simfonic goldmusic (3)ează de toate celelalte evenimente care abundă în această perioadă a anului. Artiștii instrumentiști recunoscuți pentru virtuozitatea și măiestria lor au câștigat admirația celor prezenți în aula Universității Valahia de la Alexandria, duminică seara, cu lucrări semnate de Johann Strauss, Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski și alți compozitori de muzică instrumentală de proporții vaste.

Evenimentul a fosconcert simfonic goldmusic (1)t organizat de Rotary  Alexandria, club în care s-a unit elita oamenilor de afaceri locali, dar și reprezentanții diferitelor profesii, cu scopul declarat de a susține excelența, prin strângerea de fonduri destinate acțiunilor umanitare și promovării valorilor.

În partea a doua a evenimentului, după ce melomanii au audiat unele dintre cele mai emoționante capodopere ale muzicii simfonice, Clubul Rotary, care își asumă un rol important cu privire la investiția socială, mergând pe deviza: ”A servi mai presus de sine”, a oferit distincții simbolice unora dintre oamenii care s-au remarcat pozitiv în sconcert simfonic goldmusic (2)ocietate. Având ca motor acțiunile modelatoare de conștiințe și căi de dezvoltare în societatea în care trăim, rotarienii, prin vocea președintelui actual – Alexandru Iote – au decis ca una dintre diplome să fie înmânată decanului facultății de Științe și Inginerie din Alexandria a Universității Valahia Târgoviște, Ioana Panagoreț, care a urcat pe scenă pentru a primi diploma de excelență, încredințată instituției de învățământ universitar, pentru contribuția deosebită la transformarea municipiului Alexandria în centru universitar.

O astfel de diplomă a fost înmânată și muzicienilor Orchestrei de cameră ”Goldmusic”, dar și fondatorului acesteia, Felix Goldbach, unul dintre cei mai cunoscuți soliști la clarinet din țară, doctor în muzică la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, un artist care a cântat la Vatican în faţa Papei Ioan Paul al II-lea şi a interpretat, în cursul carierei sale, arii celebre alături de nume mari ale muzicii româneşti, precum Gheorghe Zamfir. Acesta a primit binemeritata diplomă de excelență pentru primul concert vienez organizat, de Crăciun, la Alexandria și a promis că revine aici în cadrul unei stagiuni, dacă va avea primirea corespunzătoare din partea autorităților locale. De asemenea, rotarienii au dat un premiu în bani, unei studente la facultatea gazdă, și au oferit câte o floare tuturor doamnelor din public.

”Este prima dată când Rotary Alexandria organizează un astfel de eveniment și sper ca el să devină o referință și să fie continuat de următorii președinți ai clubului”, a spus Alexandru Iote, organizatorul concertului care a oferit invitaților ocazia de a asculta o serie de orchestrații cunoscute, invitându-i pentru două ore într-o călătorie de poveste de care municipiul reședință de județ are parte foarte rar.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*