Ministrul Drulă i-a răspuns senatorului Cristescu: DN 6 – E70 Alexandria – București, în licitații

în Actualitatea politică

Ministrul Transporturilor – Cătălin Drulă i-a răspuns senatorului de Teleorman – Dănuț Cristescu la interpelarea pe care a făcut-o cu privire la proiectul de infrastructură rutieră DN 6 – E70 Alexandria – București.

Cătălin Drulă a precizat în răspuns faptul că există un studiu de prefezabilitate pentru acest drum, iar în data de 8 mai 2021 a fost publicată în SICAP procedura de atribuire a licitației pentru studiul de fezabilitate, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 22 iunie 2021.

CNAIR a lansat, în urmă cu o lună, licitația pentru unul dintre cele mai așteptate proiecte din sudul țării: drumul de mare viteză care va lega Bucureștiul de Alexandria. Drumul național actual DN6 este demult depășit în termeni de capacitate, traficul fiind de zeci de mii de vehicule pe zi. În plus, ca toate drumurile noastre naționale, străbate foarte multe localități.

Licitația este bazată pe noul model de caiet de sarcini dezvoltat în iarnă de CNAIR. Din contract, va rezulta un “preliminary design”, o documentație cu un nivel de detaliu apropiat de un proiect tehnic, dar care totuși va lăsa libertate constructorilor să vină cu soluții inovatoare și să facă ajustări tehnologice pe design, spun cei din Ministerul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*