Gabi Florea a donat încă trei statui municipiului Alexandria: „Un moment unic, plin de emoție”

în Actualitate/Actualitatea politică/Cultură

Omul de afaceri teleormănean Gabriel Florea și-a îndeplinit un nou deziderat legat de cultura locului în care s-a implicat deseori în trecut. El a donat comunității, vineri, alte trei statui – busturile a trei personalități reprezentative pentru cultura teleormăneană și națională: scriitorii Zaharia Stancu și Marin Preda și filozoful Constantin Noica.

Inițiativa sa a fost determinată de un fel de patriotism local, în ideea de a arăta tuturor că județul Teleorman nu înseamnă numai Dragnea și Dăncilă, ci și Stancu, Preda și Noica.

„Un moment unic, plin de emoție, la oficializarea donației busturilor personalităților teleormănene către Muzeul Județean Teleorman”, a spus Gabi Florea după evenimentul prilejuit de preluarea și prezentarea publică a donației, pe care directorul Muzeului – Pavel Mirea a primit-o cu interes pentru promovarea culturii.

Nu este primul gest simbolic pe care Gabi Florea îl face pentru orașul în care s-a născut. În anul Centenarului, an cu o însemnătate deosebită pentru România, acesta a oferit comunității din Alexandria o statuie reprezentativă celor 100 de ani de la Marea Unire, amintire despre curaj și sacrificiu de sine în numele unor idealuri.

Donațiile lui Gabi Florea sunt singulare în județ. Și nici în țară nu sunt frecvente situațiile în care persoane fizice donează comunității statui plătite din bani personali pentru a aminti generațiilor viitoare că județul nostru a dat personalități care au marcat cultura românească și au avut un rol semnificativ și extrem de apreciat în literatură.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*