liberinteleorman.ro

Martoră în procesul lui Dragnea: ”doamna Bombonica nu poate fi șefă peste măturătoare și șoferi”

Monica Vasilescu

Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, un serviciu special dedicat membrilor devotați de partid după cum arată anchetele actuale, a fost din nou în discuții la Înalta Curte și Casație și Justiție, acolo unde a avut loc un alt termen în dosarul angajărilor fictive. Interogatoriul a vizat, în principal, faptul că două membre ale PSD aveau cartea de muncă la stat, deși ele lucrau pentru partid. Acest lucru a fost confirmat nu doar de către persoanele în cauză, ci și de către cei patru martori audiați astăzi, Jenica Dumitru, Lucian Lazăr, Mihaela Paraschiv și o fostă angajată aflată la pensie.

Prima audiată a fost Jenica Dumitru, fosta șefă a serviciului Resurse Umane din DGASPC Teleorman, care a spus judecătorilor, aproape plângând, că a făcut ce i s-a spus de teamă să nu fie dată afară de la serviciu: “Mi-aș fi pierdut locul de muncă și mi-ar fi fost foarte greu să mai găsesc altul în județul Teleorman”. Jenica a mai spus că i s-a plâns șefei sale de atunci, Floarea Alesu, că cele două persoane nu veneau la muncă, dar că aceasta i-a spus să-și vadă de treaba ei. “Mi-a spus că să-mi văd de treaba mea, că domnul președinte Liviu Dragnea stie de acest lucru”. Martora le-a spus judecătorilor că atunci când s-a făcut propunerea de organigramă, Bombonica Dragnea nu a fost de acord să devină funcționar public (Bombonica deținea Hotel Turris din Turnu Măgurele și nu putea fi funcționar public și om de afaceri în același timp), iar singurul serviciu disponibil era cel Administrativ. ”Când a plecat proiectul de organigramă către Consiliul Județean  Teleorman, figura serviciul Administrativ. Aprobarea a venit pentru serviciul Secretariat, deoarece, după cum mi-a spus directoarea Floarea Alesu, ”doamna Bombonica Dragnea nu poate fi șefă peste măturătoare și șoferi”, a mai povestit Jenica Dumitru.

Un alt martor, Lucian Lazăr, pedagog la Direcție, a declarat că o persoană din conducere i-ar fi spus, după începerea cercetărilor în dosar, să întocmească actele necesare pentru a rezolva unele inadvertențe. Ordinul ar fi venit tot de la Florica Alesu, care a recunoscut la termenul anterior că Liviu Dragnea avea cunoștință despre situație și că acesta o va rezolva în cel mai scurt timp, în sensul că le va angaja la Organizația PSD Teleorman pe cele două.

Și declarația Mihaelei Paraschiv este elocventă în acest context, aceasta fiind unul dintre angajații trași la răspundere pentru că a plecat cu 10 minute mai devreme de la serviciu într-o zi. Când a chestionat-o pe Floarea Alesu în legătură cu sancțiunea (scăderea a două ore la salariu), în condițiile în care două angajate nu veneau cu zilele sau cu anii la muncă, directorul a spus că ”tăcerea e de aur”. Tăcerea se pare că e de aur și pentru Liviu Dragnea, care nu s-a prezentat nici de această dată la instanță. Procesul a fost amânat pentru data de 15 februarie, ora 8.00, termen la care vor fi audiați ultimii șase martori din dosar.

P.S.: Știm că nu e bine să criticăm onorata instanță, dar nu putem să nu remarcăm faptul că, deși Dragnea nu a luat parte la proces, președintele completului de judecată a vorbit pe limba lui, în sensul că i-a spus unei martore: ”Decât vă rog să vă aduceți aminte ce s-a întâmplat”… ”Decât” atât!

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

O ruină mai amintește că în imperiul lui Dragnea de la Turnu Măgurele a fost cândva… cultură

Următorul articol

Viorica Dăncilă și-a făcut studiile… în lipsă

Cele mai recente articole de Din culisele politice