liberinteleorman.ro

Viorica Dăncilă și-a făcut studiile… în lipsă

16 ianuarie 2018

Carmen Dumitrescu

Nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru ocuparea funcției de premier al României a scos la suprafață destule elemente de referință din biografia uneia dintre cele mai fidele membre a PSD Teleorman. Însă, nimeni nu s-a gândit până acum că una dintre principalele „calități” ale celor care ajung oameni importanți în Partidul Unic al Teleormanului este școala făcută pe genunchi. Probabil că publicul își amintește faptul că secretara de la Videle, ajunsă ministru de interne, Carmen Daniela Dan avea studiile atât de vagi, încât nu se vedeau nici în CV. Cine își închipuie că Viorica Dăncilă e la alt nivel, doar pentru că e mai în vârstă și are funcții mai importante la activ, comite o eroare semnificativă. De ce? Pentru că adevarata problemă a Vioricăi Dăncilă nu are nicio legătură cu relația de prietenie cu Liviu Dragnea sau cu faptul că a direcționat bani europeni în contul Adrianei Botorogeanu, inculpată în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Problema Vioricăi Dăncilă e aceea că s-a aliniat principiilor pesediste despre cum fac politicienii școala: în lipsă. Deși a terminat la vreme Petrol și Gaze la Ploiești, ulterior intrării în partid, ea a înțeles că diplomele se pot obține și fără să te prezinți la cursuri.

Ce s-a întâmplat?

În anul 2008, Viorica Dăncilă s-a înscris, împreună cu soțul său, la Universitatea Valahia din Târgoviște-Centrul teritorial Alexandria, la programul de studii postuniversitare – masteratul de Administrație Publică Europeană. În prima sesiune, Viorica și Cristinel Dăncilă au ,,promovat” pe 21.11.2008, cu nota maximă, examenul la Istoria UE – curs susținut de lectorul universitar, Ioana Panagoreț, cunoscută pentru faptul că se ocupă de școlarizarea pesediștilor din întreg județul Teleorman. Cu toate că din 2009 exercita la Bruxelles mandatul de europarlamentar, în aceeași manieră, cei doi ,,masteranzi”, deși, aflați la mii de kilometri distanță de Universitatea din Alexandria au ,,promovat” în lipsă examen după examen, prin grija Ioanei Panagoreț, la disciplinele: Elemente de drept internațional, Drept comunitar, Sisteme și regimuri politice în UE, Politici pentru integrare europeană (semestrul I). În semestrul al II-lea au început să apară problemele, căci examenele la disciplinele Drept administrativ comparat, Organizarea administrației publice locale în statele UE, Funcția publică comunitară, Gestiunea fondurilor europene, Contencios internațional și european nu au mai fost promovate de către familia Dăncilă, profesorii titulari de la Târgoviște nefiind impresionați de funcția de europarlamentar a doamnei Dăncilă. În ciuda tuturor ,,eforturilor” făcute de Ioana Panagoreț, directorul Centrului teritorial Alexandria, în cele din urmă Viorica Dăncilă i-a transmis că nu poate susține nici restanțele semestrului II, nici lucrarea de disertație, având în vedere că treburi mult mai importante o rețineau la Parlamentul Europei. Surse din universitate ne-au declarat că de același regim preferențial a beneficiat și fiul Vioricăi Dăncilă, înscris la aceeași universitate, în contextul în care nu s-a prezentat la vreun curs ori examen.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Martoră în procesul lui Dragnea: ”doamna Bombonica nu poate fi șefă peste măturătoare și șoferi”

Următorul articol

TelDrum a intrat în vizorul DNA și pentru evaziune fiscală în formă continuată

Cele mai recente articole de Actualitatea politică