Lucrări prelungite în zona I-uri. Nu se știe până când

în Actualitatea politică/Administratie/Politica altfel

Monica Vasilescu
Cu cele mai bune intenții, ca de obicei, primarul orașului Alexandria, Victor Drăgușin, ne spune, într-o adresă scrisă, că lucrările din zonele I-uri și F-uri nu s-au finalizat din cauza vremii nefavorabile. Cu aceleași intenții, îi spunem public edilului șef că vremurile sunt nefavorabile mai ales cetățenilor, nevoiți să meargă cu mașinile prin așternutul de smoală pus în valuri de firmele girate de dânsul, care ar fi trebuit să termine treaba înainte de începerea iernii. Pe afiș și în acte, se specifica faptul că șantierul din I-uri și F-uri durează 12 luni, din 8 septembrie 2017 și până la 8 septembrie 2018. Cum ar veni, timpul s-a scurs, iar firmele lui Drăgușin nu au terminat lucrarea și nici nu se știe când vor tăia panglica. Ambele cartiere arată precum ultimele ulițe de la țară, mașinile merg pe alei neterminate, iar parcările n-au nici început, nici sfârșit. Și, pentru că ne face plăcere să informăm cititorii, reamintim firmele angajate de Drăgușin, pe banii cetățenilor din Alexandria.

VIALIS ENGINEERING S.R.L. este o firmă care are ca obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, din Prahova. Patronul acestei societăți este un anume Gheorghe Şulţ, om de afaceri ale cărui firme au lucrat în mai multe zone ale țării, în principal în Constanța. Primăriile pe care le-a avut Șulț în portofoliu i-au atribuit contracte de zeci de milioane de lei, dar asta nu ar fi paguba cea mai mare. Se pare că lucrările efectuate de aceste firme au o calitate îndoielnică, iar patronul este cunoscut pentru nenumăratele scandaluri în care au fost implicate societățile sale. Primarii din judeţul Constanța care au avut contracte cu societăţile prahovene s-au plâns de colaborarea cu cei de Şulţ, aceștia reuşind să închidă conturile mai multor administrații publice locale, conform presei din zonă. Și dacă privim felul în care se desfășoară construcțiile în cartierele I-uri și F-uri din Alexandria, înțelegem perfect de ce s-au terminat la Tribunal parteneriatele celor de la Șulț cu primăriile respective. În plus, aflăm de la vecini, că firma nu are angajați suficienți pentru toate lucrările primite, asftfel încât lucrează cu oameni ”la negru”. Aceste aspecte se află în verificare.Cealaltă firmă, Instal Polcon SRL, este mai cunoscută pe plan local, mai ales pentru cititorii noștri. Societatea este administrată de Paul Stancu, fost director la HidroOlt, și are ca obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Ne amintim că această firmă a avut lucrări importante de prestat în comuna Bogdana, acolo unde este locul de baștină al afaceristului, bun prieten cu primarul PSD din comună, pe care l-a și ajutat la alegeri. După nenumărate contracte cu statul, firma acestuia a ajuns să aibă o cifră de afaceri de 22 816 197 lei, profitul fiind în creștere. Și ca să exemplificăm modul în care lucrează Paul Stancu, ne amintim că în comuna Bogdana s-a construit un pod fără nicio utilitate, iar lucrarea s-a dat prin încredințare directă deși avea o valoare de 3.780.000.000 lei vechi. Din câte am reușit să aflăm, firma lui Stancu își parchează utilajele pe un teren aparținând domeniului privat de interes local al municipiului Alexandria, cu suprafața de 4491,77 mp, închiriat de la primărie pentru suma de 2500 lei lună.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*