liberinteleorman.ro

Liviu Neagu şi Simona Man generează revoltă în “Partidul Elodiei”?

20 noiembrie 2014
Advertisement

liviuCarmen Dumitrescu

Faptul că PP-DD a avut mereu tendinţa să semneze alianţe cu PSD şi candidaţii acestui partid a fost determinat, în principal, de relaţia bună a lui Liviu Neagu cu Liviu Dragnea. O relaţie despre care toată lumea vorbea şi pe vremuri, punând evoluţia suprinzătoare a lui Liviu Neagu pe seama intereselor politice ale lui Dragnea. Şi timpul n-a făcut decât să confirme acest lucru. Pe măsură ce Liviu Neagu creştea, ajungând din fost angajat al SRI secretar de stat, deciziile lui tindeau să favorizeze PSD-ul, condus din umbră, de Liviu Dragnea. Ne amintim, probabil, cum pentru a evita vulnerabilizarea PSD în consiliile locale după ruperea USL, tot Liviu Neagu a fost cel care a luat decizia să semneze un acord principial cu PSD-ul, în ideea ca oamenii lui Dan Diaconescu să susţină iniţiativele pesediştilor.

Mai târziu, toată atitudinea favorabilă social-democraţilor a fost recompensată, Liviu Neagu devenind secretar general adjunct al Guvernului iar Simona Man, apropiata lui, devenind pe 10 noiembrie şefă la Autoritatea Naţională pentru Turism, dobândind, la rândul ei, rang de secretar de stat. Alianţa cu PSD s-a păstrat şi la prezidenţiale, când Dan Diaconescu şi-a exprimat public susţinerea pentru Victor Ponta, deşi înainte de alegeri se jura că nu va alege între un “trădător” ca Ponta şi un “traficant de copii” ca Iohannis.

Ei bine, susţinerea acordată PSD-ului a nemulţumit acum pe foarte mulţi membri ai Partidului Poporului Dan Diaconescu, care ar fi decis că Liviu Neagu şi Simona Man ar trebui eliminaţi din structurile de conducere ale partidului, pentru că au vândut partidul pentru nişte funcţii. Iar semnalul a venit din partea parlamentarilor PP-DD, cei 18 demnitari retrăgând sprijinul lor celor care ar fi vândut PP-DD-ul pesediştilor, în schimba unor avantaje materiale şi a unor funcţii politice pentru Liviu Neagu şi Simona Man. Dar târgul vorbeşte că Dan Diaconescu va fi nevoit să se dezică de cei doi “şefi” din subordinea sa dacă vrea ca partidul să funcţioneze în parametri eficienţi la localele din 2016. Pentru că nici organizaţiile locale nu-l mai vor pe Liviu Neagu. Dar vom avea confirmarea organizaţiei judeţene a partidului din Teleorman abia în zilele viitoare, şefii din PP-DD Teleorman refuzând să ia o poziţie în raport cu aceste evoluţii politice interne.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Fulvia Frăsineanu se visează director la Registrul Comerţului

Următorul articol

Ole, ole, ole, ole, Antonescu… e președinte!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică