Liviu Neagu: “Am revenit asupra deciziei de retragere a sprijinului pentru Stelică Tălpigă, dar la Izină aveam semnale că vrea să plece la alt partid”

în Actualitatea politică

Liviu-Neagu

Carmen Dumitrescu

Aşa cum ştim, în perioada anterioară, atât Stelică Tălpigă, cât şi Ion Izină au primit din partea PP-DD vestea că li se va retrage sprijinul politic. Buimăciţi, în primă instanţă, de felul în care decurgeau evenimentele, aceştia au refuzat să comenteze pe marginea subiectului, deşi din felul în care se manifestau public reieşea o nemulţumire evidentă.

Timpul a trecut, spiritele s-au domolit, astfel că nimeni n-a mai discutat public soarta politică a celor doi oameni de bază ai PP-DD Teleorman. Totuşi, Liviu Neagu a mai analizat situaţia şi ulterior, astfel că, potrivit lui, Stelică Tălpigă poate să rămână liniştit, pentru că partidul a revenit asupra deciziei iniţiale şi acum el este în continuare unul dintre liderii organizaţiei judeţene. Nu aceeaşi unitate de măsură a fost aplicată lui Ion Izină, despre care, deşi recunoaşte că era o achiziţie importantă a partidului, prin carismă şi cultură, Liviu Neagu spune că au existat semnale mai vechi că ar urma să plece din PP-DD: “Am revenit asupra deciziei de a retrage sprijinul lui Stelică Tălpigă, pentru că am avut unele îndoieli în privinţa loialităţii lui. În ceea ce îl priveşte pe Ion Izină, acolo semnalele au fost ceva mai sigure, astfel că nu am putut să revin asupra deciziei luate în privinţa sa. Oricum, înţeleg că se punea problema să plece la PDL sau PNL şi că se purtau negocieri pe această temă, ceea ce nu putea fi acceptat.”

Potrivit lui Liviu Neagu, poziţia lui Izină din Consiliul Judeţean Teleorman va fi ocupată de următorul membru al PP-DD, ales pe lista de la locale iar anunţul oficial va fi făcut după ce se vor purta discuţiile necesare cu persoana în cauză.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică