liberinteleorman.ro

Lipsă de medici specialiști în Teleorman: Gărzile în secțiile de neurologie și pediatrie de la SJU Alexandria, afectate începând cu 1 iulie 2023

Advertisement

Începând cu data de 1 iulie 2023, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alexandria, din județul Teleorman, se confruntă cu o serioasă lipsă de medici specialiști în secțiile de neurologie și pediatrie, ceea ce duce la o pierdere a continuității în desfășurarea gărzilor, avertizează medicul Cătălin Dumitrașcu. Această situație alarmantă pune în pericol asistența medicală acordată pacienților din zonă și ridică, din nou, semne de întrebare cu privire la eficiența sistemului de sănătate local.

Potrivit doctorului Dumitrașcu, numărul insuficient de medici specialiști în secțiile de neurologie și pediatrie a condus la imposibilitatea asigurării unei continuități adecvate în cadrul gărzilor de la aceste secții. În mod normal, gărzi rotative sunt organizate pentru a asigura asistență medicală non-stop, însă din cauza lipsei de personal, această procedură a fost afectată în mod considerabil.

Situația nu este nouă și se reflectă într-un număr mare de pacienți care trebuie să aștepte perioade prelungite pentru a primi îngrijire medicală specializată în aceste domenii și altele. În special, pacienții cu afecțiuni neurologice și copiii care necesită îngrijire pediatrică sunt cei afectați în cel mai mare măsură.

Lipsa de medici specialiști nu este o problemă recentă în sistemul medical din România, însă în acest caz particular, consecințele sunt resimțite cu o intensitate mai mare în județul Teleorman. Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât SJU Alexandria este principala unitate medicală din zonă, iar lipsa continuității în gărzile în specialități-cheie afectează grav capacitatea spitalului de a oferi asistență medicală adecvată.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

El este „cuțitarul” de la Turnu Măgurele – Agresorul, neidentificat la 3 zile de la înjunghierea unui adolescent

Următorul articol

9 permise de conducere, REȚINUTE în weekend

Cele mai recente articole de Actualitate