9 permise de conducere, REȚINUTE în weekend

în Actual/Eveniment

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, structurile ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Teleorman au continuat acțiunile la nivelul județului, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În ultimele 48 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 181 sancțiuni contravenționale în valoare de 58 050 de lei, au reținut 9 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 727 de persoane, verificate 478 de autovehicule, au fost efectuate 277 de testări pentru alcool și 8 testări drugtest.

Dintre acestea, 21 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform Legii 61/1991 Rep.

Totodată, a fost întocmit 1 dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Exemplificăm:

La data de 2 iulie a.c., ora 21.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roșiori de Vede – Biroul Rutier au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Scrioaștea, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 601 C, în localitatea Văcărești, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Scopul acestor activități nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii, a anunțat IPJ Teleorman.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*