Judecătoarea lui Dragnea de la Teleorman a respins cererea de redeschidere a dosarului Teldrum

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Una dintre acuzațiile de fraudă cu fonduri europene formulate de procurori împotriva lui Liviu Dragnea ar putea să cadă, după ce cererea de redeschidere a unei părți din dosarul Teldrum a fost respinsă ieri de Tribunalul Teleorman. Cazul a fost analizat, culmea, chiar de o judecătoare apropiată familiei Dragnea, mai precis Emilia Enescu, fostă președintă a Judecătoriei Turnu Măgurele. Fratele Emiliei Enescu a reprezentat în instanță firme ale lui Valentin Dragnea, iar soțul acesteia, Cristian Enescu, apare în registrele în care sunt menționate persoanele care au participat la partidele de vânătoare ale Asociației Turris. De altfel, fratele judecătoarei a fost văzut în tribune, alături de Valentin Dragnea, la meciurile echipei sale de suflet.

În dosarul Teldrum, Înalta Curte și-a declinat competența, întrucât Liviu Dragnea și-a pierdut calitatea de demnitar, preluând-o pe cea de condamnat. Astfel dosarul a ajuns din nou la Tribunalul Teleorman, unde cererea a fost iarăși respinsă. Respingerea cererii de redeschidere are ca principală consecință înlăturarea uneia dintre acuzațiile de fraudă cu fonduri europene formulate împotriva lui Dragnea. Această parte a dosarului privește asfaltarea unor drumuri județene din Teleorman în anul 2009. În dosarul Teldrum, Dragnea este acuzat de abuz în serviciu, fraudă cu fonduri europene și constituire de grup infracțional organizat.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Mafia psd-istă pare să fie un balaur cu 7 capete!
    Cât timp nu vor fi tăiate toate capetele, românii cinstiți își continuă coșmarul!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*