Gest extraordinar al pompierilor teleormăneni: vor reconstrui o casă, impresionați de gestul unui bărbat care și-a salvat singur fiica

în Administratie

În luna septembrie a acestui an, un incendiu puternic a afectat casa unor locuitori din comuna teleormăneană Trivalea Moșteni. În noaptea tragediei, o fetiță de numai 7 ani a fost salvată din flăcări chiar de către tatăl ei, care și-a riscat atunci viața și a suferit traumatisme severe în urma actului de eroism. Acum, pompierii teleormăneni au inițiat o campanie umanitară, pentru a ajuta familia respectivă să-și reconstruiască locuința, asigurând astfel copilei, bunicilor și tatălui ei un acoperiș deasupra capului.

Rănile bărbatului care și-a scos singur fiica din flăcări


Apelul umanitar a venit din partea angajaților ISU Teleorman. Pompierii militari anunțau că în cadrul ISU Teleorman era deja inițiată o campanie umanitară pentru strângerea benevolă a unor sume de bani, dar și că angajații instituției se ofereau voluntari, ca și “mână de lucru” pe timpul lucrărilor.
Apelul umanitar făcut atunci de pompieri a ajuns la foarte mulți oameni care au sărit în ajutorul familiei, ba chiar s-au alăturat pompierilor pentru a urgenta construirea locuinței. Peste 30 de oameni, pompieri, voluntari, membri ai familiei și angajați ai primăriei din localitate s-au mobilizat astăzi în încercarea de a reconstrui casa fetiței salvate și a tatălui său care încă poartă pe trup urmele flăcărilor din acea noapte. Fetița a fost și ea alături de pompieri și de oamenii de bine, așa că după ce a fost la școală, a dat și ea o mână de ajutor.
Întreaga acțiune umanitară a fost dedicată tatălui-erou, care și-a salvat copilul din flăcări, cu toate riscurile. El nu a putut, însă, salva casa de locuit și anexele gospodărești care au fost distruse de incendiu aproape în totalitate. Deoarece casa nu poate fi locuită în acest moment, ei au fost găzduiți de o vecină cu suflet mare, până ce situația va reveni, cât de cât, la normal.

Tragedia s-a întâmplat în noaptea de 22 spre 23 septembrie, la miezul nopții, când s-a și primit apelul disperat la 112. Din păcate, observarea cu întârziere a izbucnirii incendiului, cantitatea ridicată de materiale ușor combustibile și distanța foarte mare până în satul Brătășani au condus la extinderea rapidă a incendiului la întregul imobil și anexele din apropiere, focul fiind găsit generalizat la nivelul gospodăriei, cu pericol de propagare la vecinătăți. Pompierii au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, după aproximativ patru ore de luptă cu flăcările, însă nu au reușit să salveze decât bunurile din două camere de locuit și casele din imediata apropiere. Pagubele înregistrate au fost foarte mari (cca. 200000 de lei), reprezentând acoperișul întregii locuințe, anexele învecinate și mai multe bunuri materiale aflate în celelalte încăperi, casa fiind recent renovată.

Din fericire, la acest eveniment nicio persoană nu și-a pierdut viața, însă acest lucru s-a datorat tatălui, Vlăduță Ștefan, care a reușit să o scoată pe fetița sa de numai șapte anișori, din casa cuprinsă de flăcări.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*