Johnny Bravo de la Consiliul Judeţean vorbeşte la telefon în timpul şedinţelor

în Actualitatea politică

dan floreaCarmen Dumitrescu

Despre consilierul judeţean Dan Florea nu se ştiu prea multe aspecte definitorii. De fapt, suntem convinşi că 90% dintre teleormăneni habar n-au că Dan Florea îi reprezintă în Consiliul Judeţean Teleorman. Şi pentru că acesta este rolul nostru, le vom spune noi câteva elemente din biografia şi comportamentul tânărului consilier judeţean, atunci când se află în forul decizional. Potrivit declaraţiei de avere a acestuia, se pare că tânărul reprezentant al teleormănenilor este din Videle şi, din punct de vedere financiar, nu-i merge rău deloc. El are două mijloace de transport – un IVECO şi un Volkswagen – şi două terenuri intravilane în Videle, de o suprafaţă considerabilă. Dar ceea ce-l deosebeşte pe Dan Florea de restul consilierilor judeţeni este outfit-ul şi atitudinea.

Aranjat mereu de parcă s-ar pregăti să petreacă pe la vreun club de fiţe din capitală, tânărul consilier este întotdeauna plin de încredere în sine. Şi dacă ar fi să facem o comparaţie cu vreun personaj cu adevărat cunoscut, capabil de o asemenea încredere în propriile forţe, atunci nu ne putem gândi decât la Johnny Bravo. La fel ca personajul din celebra serie de desene animate, Florea se plimbă printre colegii lui, cu o atitudine semeaţă, de cocoş tânăr, îşi abordează colegele cu o aroganţă de care numai marii crai pot da dovadă.

Şi, pentru că nimic nu-i stă în cale atunci când îşi propune ceva, nici măcar faptul că se află în şedinţă, Florea vorbeşte liber la telefon, ori de câte ori e căutat de prieteni sau de prietene. Dincolo de toate aceste aspecte, rămâne interesant faptul că avem printre consilieri şi oameni excentrici, cărora nu le pasă foarte tare de părerea altora, aşa că renunţă la cravată, cămaşă şi costum, preferând blugii şi cămăşile înflorate şi manifestându-se liber. Pe de altă parte, această atitudine ar putea fi şi o consecinţă a vârstei, pentru că, pe termen lung, ne aşteptăm ca Dan Floarea să treacă, asemeni celor care reprezintă modele politice pentru el, la o ţinută sobră şi la o atitudine inabordabilă. Vorbitul la telefon în timpul şedinţelor rămâne, totuşi, o practică discutabilă. Dar, fiind tânăr, are timp să înveţe şi bunul simţ…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*