Instanța a stabilit data judecății lui Timotei Stuparu

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

timotei-stuparuRecent, Parchetul General l-a trimis în judecată pe senatorul Timotei Stuparu pentru că și-ar fi angajat la cabinet, în mod fictiv, un consilier și ar fi încasat banii de la Senat. Procurorii îl acuză pe parlamentarul de Teleorman de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Se pare că, în exercitarea mandatului de senator, Stuparu a completat în fals datele de stare civilă ale părții vătămate – Elena Isabela Drăghici, semnând cu acest nume un înscris oficial “NOTĂ” (act oficial fals) prin care încunoștiința Direcția Resurse Umane din Senatul României despre rezilierea unui contract civil încheiat cu persoana vătămată. În acest context, Timotei Stuparu a completat, la data de 30 aprilie 2013, pe înscrisul sub semnătură privată “Declarație” rubrica referitoare la persoana vătămată în cauză și a aplicat, în fals, semnătura acesteia la rubrica “Semnătura asiguratului”, înscris folosit la angajarea fictivă a acesteia în cadrul biroului său de parlamentar. Pe baza documentelor falsificate, Timotei Stuparu a încasat drepturile salariale cuvenite ”consilierului”.

După emiterea ultimei comunicări în acest dosar, aflat la Înalta Curte de Casație și Justiție a României-Secția penală, instanța a stabilit data primei judecăți a cauzei. Așadar, inculpatul Timotei Stuparu va păși în sala de judecată în data de 10 decembrie 2015, atunci când va da ochii cu părțile vătămate Elena Isabela Drăghici și reprezentanți ai Senatului României.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*