GÂNDURI LA CEAS ANIVERSAR

în Timp liber

100La ediţia cu numărul 100 al ziarului nu pot decât să vă felicit pentru curaj şi tenacitate, dovedite pe parcursul unui proiect ambiţios care a dovedit că este posibil să se facă gazetărie pe aceste meleaguri şi într-un alt mod. Într-o radiografie pe care mi-am permis să o fac în urmă cu mai puţin de doi ani asupra presei locale („Mass-Media din Teleorman în tranziţie”}, precizam că „Liber în Teleorman, publicaţie apărută recent în peisajul mediatic, este un hebdomadar oarecum atipic”. În condiţiile în care nu au fost puţini cei care, la ieşirea pe piaţă, preconizau că “Liber în Teleorman” va rămâne o misiune imposibilă…

În editorialul primului vostru număr (30 iunie 2014), semnat de cele două tinere jurnaliste “vinovate” de apariţia publicaţiei, se arăta că “Ceea ce Teleormanului îi lipseşte nu e frumuseţea, inteligenţa şi talentul, ci libertatea asumată. Plecăm la drum cu credinţa că nimeni nu va putea să ne-o clatine; nu poţi fi lider, dacă taci şi înghiţi nedreptatea, sărăcia şi neputinţa în linişte”. Practic, prin ceea ce aţi făcut voi, s-a demonstrat că nu aţi abdicat de la scopul îndrăzneţului proiect gazetăresc.

Ca bătrân jurnalist, sunt invidios poate pe modul curajos, incisiv, în care aţi abordat realităţile judeţului din sudul ţării… Cu speranţa că în continuare vă veţi păstra echidistanţa care atrage cititorii şi nu o să uitaţi nicio clipă de marea responsabilitate asumată în reflectarea obiectivă, cu profesionalism, a provocărilor dintr-o prelungită şi nedorită perioadă de tranziţie, vă adresez din nou sincere felicitări şi vă doresc la tot mai multe ediţii de ziar.

ŞTEFAN STAN

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*