Foame de bani la TR Administrare Imobile: facturează de două ori într-o lună

în Actualitate/Actualitatea politică

TR Administarare Imobile este o societate din subordinea Primăriei Alexandria care a fost inventată printr-un mod interesant de a face bani: impunându-le oamenilor să se organizeze în asociații de proprietari și obligându-i să plătească niște servicii pe care această asociație le prestează numai în imaginația directorului Lucian Iotu. Că se plătesc administratori pe care nu i-a văzut nimeni pe teren sau servicii banale la preț de lux e o parte a problemei, însă, în luna august, cei de la societate s-au gândit că ar face un business bun dacă ar factura de două ori într-o lună. Pe 7 și pe 31 august, mai exact, angajații firmei girată de primarul Victor Drăgușin au bătut la ușile oamenilor cerându-le plata facturilor, după cum ne-a povestit un locuitor din Alexandria. Acesta spune că suma a venit majorată în cea de-a doua factură, explicația fiind aceea că s-a făcut dezinsecție.

„A venit doamna de la Administrare Imobile cu a doua factură pe luna august, am rămas uimit. I-am spus că am plătit deja pe luna asta, dar ea a zis că așa s-au făcut facturile, fără o explicație logică. Pe 7 august am plătit 50 de lei, acum 65 de lei, a spus că s-a stropit de țânțari. Probabil nu mai au bani de salarii, s-au scumpit toate și vor să mai ia bani de la noi. Eu nu l-am văzut niciodată pe administrator, nu știu cum arată și cu ce se ocupă, dar plătesc o sumă de bani pentru indemnizația lui lunară. E normal așa ceva?”, ne-a spus cetățeanul.

Aceasta nu este prima plângere la adresa celor de la societatea municipalității. TR Administrare Imobile este o „gaură neagră” a Consiliului local Alexandria încă din primii ani de funcționare. Societatea a fost gândită precum un SRL care să administreze imobilele din Alexandria pe bază de comision sau contract. Până în prezent, firma are încheiate contracte de prestări servicii pentru peste 40 de condominii din municipiul Alexandria cu în jur de 5.000 de apartamente, pentru care asigură activități de administrare tehnică, dar cu toate astea este plină de datorii. Iar lucrările făcute de angajații de aici lasă mai tot timpul de dorit, după cum spun oamenii care au „beneficiat”, iar prețurile sunt exorbitante. Mai mult, pentru neplata facturilor la timp, conducerea percepe penalități mai mari decât cămătarii.

Dacă întâmpinați situații asemănătoare, ne puteți scrie pe: [email protected]

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*