liberinteleorman.ro

FLORINEL DUMITRESCU: Sinteza activităţii parlamentare în legislatura 2012 – prezent

Monica Vasilescu

DumitrescuFlorinelCu toate că activitatea din Parlamentul României este de o importanță deosebită pentru buna funcționare a țării din punct de vedere legal și nu doar atât, puțini aleși se implică în adoptarea legilor în interesul poporului, așa cum s-au angajat. Florinel Dumitrescu a fost un candidat scos la suprafaţă de Partidul Poporului – Dan Diaconescu, deşi acesta a fost dintotdeauna cu gândul la PSD.

Lăsând deoparte faptul că adeziunea lui Florinel la partidul lui Diaconescu a survenit în urma ”jocurilor politice” făcute la vremea lor, acesta a obținut un mandat de parlamentar în colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală nr.36 Teleorman.

Fiind ocupat mai mult cu acomodarea într-un alt partid politic, senatorul nu prea vrea să lase lucruri în urma mandatului cu care l-au înzestrat teleormănenii. Spunem asta pentru că, potrivit datelor coagulate pe site-ul Senatului, acesta a avut, din decembrie 2012 până în prezent, o activitate parlamentară insipidă.

Florinel Dumitrescu, aflat la prima experiență de acest gen, a avut 18 inițiative legislative, cele mai recente vizând modificări la acte normative care privesc pensiile, educaţia naţională şi jocurile de noroc, toate rămase la nivelul de încercare.

În Parlamentul României, acesta a făcut şapte declarații politice, unele dintre ele având titlurile: „Să vorbim de economie”, „La drumul mare…”, „Conflictul dintre puterile statului”, „Quo vadis Schengen?”.

Senatorul are la activ 26 de luări de cuvânt în plen, 10 interpelări şi 9 întrebări. Florinel Dumitrescu are treabă şi în comisiile permanente, fiind vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii, dar şi membru în Comisia pentru egalitatea de şanse şi în cea de validare.

În teritoriu, nu ştim de când nu i-a mai văzut la faţă pe alegătorii săi, dar şi-a găsit cine să-i ţină locul la cabinet. A luat-o pe Cristiana Alcea, actual consilier judeţean, să se ocupe de activitatea de la biroul său parlamentar, care poate fi găsit în Alexandria, strada Libertăţii, bloc D Modern, parter.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Florin Neagu şi-a adus copilul la serviciu

Următorul articol

Căminul Cultural din Conteşti – o clădire în ruine care pune în pericol vieţile a zeci de copii

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss