liberinteleorman.ro

Făcătorul de administraţii – primarul mercenar

Monica Vasilescu

În numele poporului suveran, mercenarul… (aţi ghicit!) ia un ban. Sau alt avantaj. Orice îl poate face să se abată de la drumul ales inițial. În administrație, astfel de persoane sunt cu duiumul. Au obținut un scaun cu răspundere publică și cred că totul li se cuvine. Cei cărora parcă li s-a lipit fotoliul de dorsal sunt primii la negustorii politice, avantajoase sau nu, dar întotdeauna cu interes propriu în subsidiar. Pleacă dintr-un partid în altul și nici nu se mai obosesc să motiveze doctrinar. Iau cu ambele mâini ceea ce li s-a dat pe moment, în schimbul unui scaun adus pe tavă altui partid, într-un jurământ de credinţă pe termen determinat. Ei sunt făcătorii de administraţii. Ai tuturor celor văzute şi nevăzute. Sunt oameni care n-au făcut pe bune nici cei șapte ani de acasă, dar au pretenția că vor face lucruri ”pentru binele poporului”, desigur, dintr-un alt partid.

Dinainte de a-şi lua tălpăşiţa, era pre(a)vizibil faptul că dezertările nu sunt altceva decât ”apă de ploaie” în ochii poporimii, picureală care nu spală nici măcar posibilitatea unor intenții bune, dacă ai vrea să le cauți. Omul din rând nu mai e prost de mult. Oricât s-ar chinui oamenii politicului să inducă puterea de partid, aceasta interesează o parte mult prea mică a populației. Pentru individ, nu contează culoarea politică a celui pus să îndeplinească o funcţie cu autoritate publică, ci să lase urme ale trecerii sale prin ea. Fapte concrete, nu proiecte.

Nu vorbim despre cineva anume, ci despre uzanțe continuate. Fiindcă așa cum nu există pădure fără uscătură, nu există nici partid fără trădători. Primari mercenari cu atât mai mult. Primul om în comunitate, mai ales când se află în Opoziție, este vulnerabil la gesturi de tandrețe din partea puternicilor. Şi… “grijulii” precum îi știm, nu-i vedem stând pe tușă, ci… bătând la altă ușă.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Daca tot te ti de investigatii, de primari astia mercenari, de ce nu te interesezi de mercenarul de la Smirdioasa de unde a facut atata avere, din salariul de bugetar oare….! cu toate ca averea este pe numele fratelui sau……!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Trădările continuă. PSD a ajuns la 55 de primării în Teleorman

Următorul articol

Istoria ascensiunilor rapide din administrația teleormăneană

Cele mai recente articole de Actualitate