liberinteleorman.ro

EXCLUSIV! În plină pandemie, Consiliul Județean Teleorman își consolidează colaborarea cu Tel Drum SA. Prețul? 22 milioane lei. Toți publici

Astăzi, în jurul prânzului, consilierii județeni din Teleorman au fost convocați în ședință extraordinară, în sistem de videoconferință. Având în vedere situația spitalelor din județ și dezastrul logistic pe care îl acuză toate cadrele medicale, reuniunea la distanță a consilierilor județeni n-a surprins pe nimeni în mod deosebit. Până când, la examinarea proiectelor de hotărâre puse pe masa dezbaterilor, am regăsit proiectul privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții DJ 612 Botoroaga-Frăsinet. Cei care urmăresc contractele pe care Tel Drum SA le încheie cu autoritățile publice din județ știu că despre acest contract s-a mai discutat și cu 8 luni în urmă, când tot în Consiliul Județean Teleorman se discuta oportunitatea proiectului. Ei bine, acum, în plină pandemie, s-a ajuns la concluzia că proiectul poate intra în faza de execuție tehnică și chiar de emitere a ordinului de începere a lucrărilor. Pentru nu mai puțin de 21,837.319,47 lei. Toți publici.

Tronsonul de drum care intră în refacere străbate comunele Botoroaga și Frăsinet și are o lungime de 13 kilometri. Drumul va avea două benzi și va fi modernizat de Asocierea Tel Drum-Road Project. Contractul de lucrări cu numărul 88 a fost încheiat pe data de 18.06.2019 între județul Teleorman, prin Consiliul Județean Teleorman, și Asocierea Tel Drum-Road Project. Potrivit proiectului de hotărâre al Consiliului Județean Teleorman, în această asociere, liderul este Tel Drum, iar Road Project este simplu asociat.

Road Project SRL din Alexandria este înființată în anul 2007 și a ajuns la un profit de 360 852 lei în anul 2018, de la 27.000, cât avea în 2008. Și cifra de afaceri a firmei a crescut an de an, mai ales de când se asociază cu Tel Drum pentru câștigarea licitațiilor cu statul. Compania aparține unui anume Miti Barbu, care și-a trecut în profilul experiențelor profesionale și S.C.Modul Proiect, compania implicată în falsificarea documentelor care au garantat Consiliului Județean Teleorman accesul fraudulos la bani europeni în dosarul Teldrum.

Proiectul a fost aprobat de consilierii județeni și în curând va fi emis și ordinul de începere al lucrărilor. Nu de alta, dar la banii ăștia, riscul de contaminare cu vreun virus, nou sau vechi, e doar nutreț pentru cretini.

Acest articol este proprietatea Liber în Teleorman.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

EXCLUSIV. Regizoarea Sharon Willems, la finalul unei lupte epuizante cu noul virus: “Nu e niciun motiv pentru care eu am reușit să scap și altul nu. Nu are legătură cu puterea de luptă, ci cu norocul…”

Următorul articol

Cât a costat mesajul pe care n-ar trebui să-l puteți citi?

Cele mai recente articole de Actualitatea politică