liberinteleorman.ro

Eugen Pîrvulescu: “N-am obligații la PNL și nici la colegi, așa că nu voi numi pe nimeni în funcții pe baze incorecte”

Advertisement

eugenCarmen Dumitrescu

Eugen Pîrvulescu nu face parte din categoria carismaticilor politicii autohtone. Ba chiar în propriul partid, el are destui opozanți. Dar tocmai asta îl face interesant: că deși nu și-a construit în jurul lui o bază de adepți, el reușește să dărâme obstacolele și prejudecățile care l-au învăluit încă din prima zi a intrării lui în politică, atingându-și obiectivele cu o abilitate remarcabilă. De principiu, Pîrvulescu face parte din categoria politicienilor cu strategie ai județului. Și într-un județ al politicii făcute pe genunchi, ăsta e mare lucru. În acest moment, Pîrvulescu este candidatul PNL la Consiliul Județean Teleorman și este convins că bătălia electorală prin care trece acum îi va aduce rezultatele pe care le urmărește. Desigur, e greu să știi cu adevărat ce urmărește un abil precum Pîrvulescu, dar am încercat să aflăm de la el lucruri pe care le considerăm necesare pentru a înțelege ce vrea PNL Teleorman de la noi. Căci noi de la PNL nu avem cum să știm ce vrem, în contextul în care până acum partidul galben a fost legat ombilical de PSD. Cu un lucru ne-a liniștit, însă, Pîrvulescu: Nițulescu nu va redeveni prefect al județului dacă PNL-ul va ateriza pe cai mari, iar el va renunța la afaceri. Restul e… campanie electorală.

R. Când ați început să vă doriți să vă implicați în politică?

Eugen Pîrvulescu: N-aș putea indica exact momentul, dar pot spune că sunt ceva ani de când am simțit pentru prima oară dorința de a face mai mult pentru oameni și pentru județ. Evident, nu m-am gândit niciodată că aș putea să fiu un lider politic sau să am activitate politică. Căutam doar o cale pentru a mă putea implica mai mult în viața oamenilor acestui județ. M-am gândit întotdeauna, prin prisma activității mele principale, aceea de manager al unor firme private, văzând situația grea a locuitorilor acestui județ, cum să fac să mă implic. Și la momentul 2012 a apărut oportunitatea de a fi președintele Partidului Forța Civică, la propunerea lui Răzvan Mihai Ungureanu. Și de aici a început totul.

R. Cum se împacă statutul acesta de om de afaceri cu acela de om politic, în condițiile în care dumneavoastră ați avut, de-a lungul vremii, și afaceri cu statul?

E.P. Nu se împacă… La un moment dat, chiar devine incompatibilă situația de a reprezenta niște instituții, în timp ce faci afaceri cu acele instituții. Vă spun doar un singur lucru: timp de cinsprezece ani am derulat afaceri și contracte în județul Teleorman și nu numai, fără să am vreo secundă perspectiva că voi deveni vreodată politician aici. Dar am sesizat în această perioadă, în care am făcut afaceri, anumite difuncționalități, niște sincope care apar între omul politic și omul de afaceri. Și sigur că întotdeauna am urât lucrul acesta: ca prestatorul unei lucrări, al unui contract de afaceri să depindă de beneficiar. Omul politic se așteaptă întotdeauna să vii la el cu o atitudine cel puțin umilă pentru a lucra ceva sau pentru a ți se deconta niște cheltuieli…

R. Dacă veți deveni președinte de Consiliu județean….

E.P. Voi fi președintele Consiliului Județean Teleorman!

R. Dacă se va întâmpla acest lucru, veți mai continua activitatea de om de afaceri?

E.P. Nu. Categoric nu.

R. Ce se va întâmpla cu afacerile dumneavoastră?

E.P. Sincer să fiu, de câțiva ani, în business lucrurile stau din ce în ce mai greu, pentru că nu m-am mai ocupat personal de ele. Probabil soția mea și fiul meu se vor ocupa de magazinul de materiale de construcții. Eu voi ieși din acea zonă de implicare totală în afaceri, pentru că nu pot să împac cele două tipuri de activități.

R. Înțeleg că lăsați afacerile deoparte și vă veți focaliza pe politică. În regulă! Care vă sunt dezideratele pentru județ în cazul în care veți avea șansa de a-l administra?

E.P. Nu doar că voi lăsa afacerile deoparte, dar vă pot asigura de un lucru: niciodată, în timpul mandatului meu, nu voi face ce a făcut Fișcuci, Teldrum, Dragnea. Niciodată!

R. Ce nu veți face am stabilit. Dar ce veți face?

E.P. Voi încerca să aduc în primul rând o descrețire a frunții teleormănenilor și asta se traduce prin libertatea omului din județ de a merge către o instituție, către o autoritate cu fruntea sus, cu sufletul deschis, pentru a i se rezolva problemele. Voi încerca să induc această siguranță a cetățeanului de a nu mai depinde de pile, relații sau intervenții. Și vorbim aici despre toate punctele de vedere. Despre oameni de afaceri, dar și despre oamenii simpli. Deci voi face ca toate instituțiile din subordinea Consiliului Județean, inclusiv departamentele din cadrul Consiliului județean, să funcționeze bine și corect, pentru toată lumea, indiferent că-i cheamă Ionescu sau Popescu. Pe de altă parte, vă asigur că banii județului se vor cheltui după cu totul alte repere și principii decât cele din prezent. Astăzi, 50% din veniturile județului se duc pe reparații de drumuri, pentru că este un interes anume de a duce anumite sume acolo.

R. Ce șanse reale credeți că aveți în câștigarea acestor alegeri? Ce țintă v-ați propus?

E.P. La momentul acesta noi trebuie să avem un 51% pentru că avem niște candidați extraordinari.

R. Unde aveți cele mai mari șanse, dacă vorbim de candidați?

E.P. Dacă vorbim de candidați, avem șanse la nivelul orașelor la Alexandria, cu domnul Florin Titirișcă, acesta având șanse foarte mari de a-l depăși pe Victor Drăgușin. Roșiorii de Vede este un oraș în care sigur vom câștiga. Și la Videle, domnul Carabet va face probabil o figură frumoasă. Și Turnu Măgurele cu domnul Claudiu Crăcea. Este o echipă de oameni care are în spate experiență managerială, unii dintre ei au mai candidat, alții n-au mai candidat niciodată, dar își doresc foarte mult să câștige. În plus, mizez pe faptul că în 2016 alegerile locale se vor desfășura mult mai corect. Noi suntem un județ sub lupa organelor statului, pentru că venim după un lung șir de reclamații electorale și după un proces care a cutremurat România.

R. Considerați că aveți un contracandidat puternic la Consiliul Județean?

E.P. Nu! Are doar mașinăria de vot a PSD în spate…

R. Asta nu-l face puternic?

E.P. L-ați văzut pe undeva prin județ pe Gâdea?

R. Același lucru spune probabil și el despre dumneavoastră….

E.P. Deocamdată eu sunt un candidat propus de PNL și născut dintr-un moment al schimbării. Nu sunt plantat. Sunt două tipuri de vegetație: răsadul și sămânța. Eu sunt sămânța….

R. Aveți un gând pentru oamenii din județ care se gândesc să vă voteze?

E.P. În fiecare localitate a acestui județ dominat de PSD, oamenii ar trebui să se gândească: de câți ani este Gelu Pisică la Țigănești, de câți ani e Rababoc la Talpa sau Nedea la Vitănești? Și să iasă pe stradă și să vadă ce s-a schimbat în anii ăștia în localitatea lor… E simplu… Așa se poate determina echipa cea mai bună pentru județ. Promit că la fiecare trimestru voi face un bilanț public al Consiliului. Nu voi sta în birou, așa cum face astăzi Gâdea. În plus, voi avea grijă să am o bună colaborare cu viitorul prefect, pentru a monitoriza foarte bine primarii. Mă veți vedea numai printre oameni. Voi fi un altfel de președinte de Consiliu Județean. Și voi lucra numai cu specialiști, nu cu pile și relații. N-am nici obligații la PNL și nici la colegi, așa că nu voi numi pe nimeni în funcții pe baze incorecte. Chiar dacă acest lucru a generat unele animozități în interiorul partidului până acum…

R. Ați spus un lucru interesant despre relația cu prefectul. Și am o singură nelămurire în această privință: viitorul prefect va fi Teodor Nițulescu, dacă asta va depinde de un guvern liberal?

E.P. Nu, în niciun caz!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

1 iunie, ziua antibullying la Școala Gimnazială nr. 2 Videle

Următorul articol

Vânzătorii de iluzii

Cele mai recente articole de Campanie Electorala