liberinteleorman.ro

Eu pe cine votez? Claudiu Crăcea își încearcă, din nou, norocul la Primăria Turnu Măgurele

25 martie 2016

Monica Vasilescu

claudiu craceaÎn perioada care urmează, mulți ne vor solicita încrederea. Dar, înainte de a le-o acorda și de a le permite accesul liber la banul public, ar trebui să știm exact cu cine avem de-a face. Nu de alta, dar să nu ne mai trezim cu agenți de pază turmentați și taximetriști cu vocația răspunderii în funcții la care noi nici nu visăm. Așa că, în edițiile care vor urma, ziarul Liber în Teleorman vă va prezenta candidații partidelor la principalele funcții administrative din orașul și județul dumneavoastră, în speranța că veți ștampila buletinul de vot în perfectă cunoștință de cauză.

Dintre toți candidații liberalilor pentru alegerile din 5 iunie 2016, Claudiu Crăcea se află printre puținii cu șanse reale de izbândă. Nu că ar fi revoluționat Consiliul local Turnu Măgurele în mandatul de ales local (deși nu putem să nu remarcăm că s-a implicat în măsura în care a simțit că poate ieși la atac, mai ales că a avut teren propice), ci pe fondul unei foarte proaste gestiuni a administrației publice actuale. Că despre Turnu Măgurele orice se poate spune, dar nu că are un primar competent. Și asta o știe și marele Liviu Dragnea, care face tot posibilul să-l ridice un pic pe Dănuț Cuclea de la pământ, dar în situația actuală, pe care singur a creat-o, poate reuși să se facă vizibil doar cu papainoage.

Revenind la Claudiu Crăcea, propus de PNL candidat la Primăria Turnu Măgurele, el se află în fața celei de-a doua candidaturi la funcția de primar al municipiului, după cea din 2012, atunci când s-a clasat pe locul doi, la câteva procente în spatele lui Nicolae Mohanu, de la PSD.

De profesie inginer diplomat, potrivit autobiografiei, acum în vârstă de 48 de ani, şi uşor încărunţit faţă de imaginea de june pe care o avea odinioară, Crăcea a activat în domeniul privat încă din 1991. Cele mai mari realizări profesionale ale sale sunt reprezentate de două societăți comerciale, în speță SC Agro Invest SRL, înființată în anul 2000, și SC Solar Resources SRL, societate care a construit în 2013 parcul fotovoltaic de la Banciu, ce produce energie electrică, fondată după vânzarea primei firme.

Referitor la funcțiile publice ale lui Claudiu Crăcea, știm că a fost consilier județean, director al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Teleorman și, din 2012, este consilier local în Consiliul Local Turnu Măgurele, iar acum își dorește să fie primar. Cât despre programul său electoral, sperăm ca în campania tembelă care ne așteaptă acesta să vină cu lucruri realizabile, că dacă se va baza pe proiecte răsunătoare expuse unor oameni săturați de minciuni și ticăloșie o va lua pe coajă, iar asta va însemna sfârșitul carierei sale politice, fiindcă, dacă acest examen electoral va fi cu ghinion, liberalul se va retrage din politică definitiv. Și, chiar dacă la prima impresie pare că nu are adversar, dificultatea nu este de neglijat, având în vedere că, în Teleorman, alegerile nu se câştigă cu doctrine şi programe, ci cu incantații ale spiritelor. Nu știm cât succes are Crăcea la morți, dar primul pas a fost făcut, prin ridicarea unui gard la cimitirul din localitate. Rămâne de văzut cum votează viii…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Primarul de la Cosmești infirmă zvonul că ar vrea la PSD

Următorul articol

Cu largul concurs al autorităţilor, capela în care se află mormântul lui Victor Antonescu este prizonieră în privat și în uitare

Cele mai recente articole de Actualitatea politică