liberinteleorman.ro

Emanoil Cioabă, șeful Vămii din Teleorman, și-a făcut planul

7 august 2014
Advertisement

Monica Vasilescu

vamaEste de la sfârșitul anului 2013 în funcția de șef al Biroului Vamal de Interior Teleorman și nu a rămas niciodată cu planul neîndeplinit. Este vorba despre Emanoil Cioabă, coordonator al unui serviciu care se poate lăuda că, în luna iulie, a înregistrat încasări record. Deși în program era prevăzută încasarea a 1.900.000 lei, unitatea din Teleorman a depășit cu peste 50% planul, cumulând 2.926.615 lei, sume ce reprezintă încasările în vamă, cuprinzând taxe vamale, TVA, accize, amenzi.

După cum ne-a explicat șeful Vămii din județ, încasările au crescut comparativ cu perioada similară din 2013, atunci când, în luna iulie, s-au încasat 1.683.951 lei, din cei 2.180.000 lei plănuiți. În total, anul trecut, în visteria statului, de la Vama Teleorman, au intrat 15.980.312 lei, iar anul acesta, până în prezent, instituția are încasări de 16.343.969 lei.

Nici pe altă linie de activitate nu par a fi probleme. Chiar dacă Autoritatea Naţională a Vămilor derulează acţiuni peste acțiuni de combatere a fraudelor vamale, la Teleorman nu sunt astfel de probleme, ne asigură Emanoil Cioabă. Cât privește șefia unității, actualul coordonator, care are în subordine 12 inspectori, nu se plânge atunci când are un volum mare de activitate, ba chiar a instituit un program cu aceia care fac ore suplimentare neremunerate ori de câte ori este nevoie.

Cu toate că a avut la un moment dat gândul de a părăsi Vama, Emanoil Cioabă a rămas pe poziții, mai cu seamă că la concursul de ocupare a postului de șef nu s-a înscris nimeni, lucru inexplicabil, având în vedere că nici funcția și nici salarizarea nu sunt de lepădat.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Pagina de facebook a primarului Drăguşin a ajuns la saturaţie

Următorul articol

Baiul se transformă… într-un fel de MC Donald’s

Cele mai recente articole de Actualitate