liberinteleorman.ro

DREPT LA REPLICĂ – Primăria Alexandria

23 iunie 2023

DREPT LA REPLICĂ cu privire la articolul ”Piața digitalizată din Alexandria – Comercianții se plâng că au alte probleme: plouă pe produse”, publicat pe site-ul liberinteleorman.ro

            Având în vedere articolul ”Piața digitalizată din Alexandria – Comercianții se plâng că au alte probleme: plouă pe produse”, publicat în data de 22.06.2023, pe site-ul liberinteleorman.ro, precizăm următoarele aspecte:

1. Conform H.C.L. nr. 04/15.01.2019, amplasamentul care face obiectul investiției ,,Reabilitare, amenajare și extindere piața agroalimentară, Municipiul Alexandria, Județul Teleorman” a fost predat către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții – C.N.I. S.A..

2. Având în vedere faptul că piața agroalimentară din municipiul Alexandria a fost înscrisă prin ,,Programul național de construcții de interes public sau social – Alte obiective”, având ca beneficiari autoritățile publice centrale, precum și autoritățile administrației publice locale, Compania Națională de Investiții – C.N.I. S.A., prin ordonatorul principal de credite – Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, finanțează proiectul ,,Reabilitare, amenajare și extindere piața agroalimentară, Municipiul Alexandria, Județul Teleorman.

3. Mai mult, pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Reabilitare, amenajare și extindere piața agroalimentară, Municipiul Alexandria, Județul Teleorman”, conform H.C.L. nr. 60 din 29 martie 2021, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici actualizați și devizul general actualizat, având o valoare totală a obiectivului de 33,595,702.24 lei (inclusiv T.V.A.), iar din bugetul local a fost aprobată finanțarea în suma totală de 688,953.35 lei (inclusiv T.V.A.), potrivit prevederilor Legii nr. 12/2021 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Gurvernului nr. 95/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 25/2001 privind înființarea Companiei Naționale de Investiții “C.N.I” – S.A..

4. Organizarea licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor intră în atribuțiile Companiei Naționale de Investiții “C.N.I” – S.A.

5. Primăria Alexandria a eliberat Certificat de Urbanism, în anul 2022, în scopul realizării obiectivului de investiții ,,Reabilitare, amenajare și extindere piața agroalimentară, Municipiul Alexandria, Județul Teleorman”, având ca termen de valabilitate 24 de luni de la data emiterii, în vederea emiterii Autorizației de Construire pentru obiectivul de investiții mai sus-menționat.

Totodată, precizăm faptul că societatea S.C. Servicii Publice Alexandria S.R.L. efectuează în permanență lucrări de întreținere și reparații pentru imobilul mai sus-menționat, pentru a putea fi asigurate condiții pentru desfășurarea activității de comerț și în ultima perioadă nu au existat infiltrații de la acoperiș. Mai mult, în acest moment nu s-ar justifica ample investiții financiare în vederea modernizării și amenajării Pieței Centrale din Alexandria, având în vedere faptul că infrastructura din zonă urmează să fie complet reabilitată. Altfel spus, ar fi nejustificată o dublă finanțare pentru modernizarea și amenajarea obiectivului, dar și ilegală, atâta timp cât este finanțat printr-un program de finațare cu bani de la bugetul de stat.

Vă asigurăm totodată de faptul că avem ca obiectiv, în mod permanent, asigurarea condițiilor pentru desfășurarea activității de comerț, iar prin intermediul dumneavostră facem precizarea că, pe parcursul derulării lucrărilor, vor fi asigurate condiții decente, prin instalarea unor structuri care vor proteja comercianții de condițiile meteo nefavorabile, pentru desfășurarea activităților de comerț prin închiderea circulației pe străzile Constantin Brâncoveanu și  Confederației.

            Menționam faptul că, în acest moment, activitatea societății a fost digitalizată și menținem costuri de operare scăzute, asigurăm transparența surselor de venit și oferim posibilitatea rezervării unui loc de vânzare de la distanță.

            Mai mult decât atât, promovam, ori de câte ori avem posibilitatea, activitatea producătorilor agricoli și urmează ca, începând cu luna august, să implementăm posibilitatea plății cu cardul bancar pentru produsele achiziționate.

            Se estimează că execuția lucrărilor privind reabilitarea imobilului în care își desfășoară activitatea societatea S.C. Servicii Publice Alexandria S.R.L.  să înceapă în cursul anului 2024.

            Soluții reale… există!

            Sperăm că am reușit să clarificăm faptul că amplasamentul la care dumneavostră faceți referire este predat către Companiei Naționale de Investiții “C.N.I” – S.A. în vederea realizării obiectivului de investiții ,,Reabilitare, amenajare și extindere piața agroalimentară, Municipiul Alexandria, Județul Teleorman”, obiectiv finanțat prin fonduri de la bugetul de stat și local.

            Pentru alte informații suplimentare privind licitațiile publice organizate de către către C.N.I privind fazele de proiectare și/ sau execuție, termene, ofertanți etc., vă puteți adresa Companiei Naționale de Investiții “C.N.I” – S.A..

      PRIMAR,

 Victor Drăgușin

Piața digitalizată din Alexandria – Comercianții se plâng că au alte probleme: plouă pe produse

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Județul Teleorman înregistrează o rată a șomajului de 7,8%

Următorul articol

Expoziție: Drapeluri în istorie, colecția Teodor Săceanu, la Biblioteca Județeană Marin Preda

Cele mai recente articole de Actualitate