liberinteleorman.ro

Drept la replică Primăria Alexandria

28 iulie 2022

Potrivit legislației în vigoare, invocată de noul lider de grup al consilierilor locali PNL, Bulumac Gabriel, respectiv pct. 3.24 din Ordinul 49/27.01.1998, precizăm, pentru a clarifica incapacitatea dvs. de a interpreta cele invocate, faptul că lățimea unui trotuar lângă locuințe, cu o capacitate de circulație de 800 de pietoni/ oră trebuie să aibă dimensiunea de 1 metru, aşa cum este prevazut în normele de aplicare, la anexa nr. 5, pentru care ați și atașat foto.

Acum vă întrebam dacă, în opinia dvs., cumva zona 100 este mai intens circulată decât strada Libertății, sau Dunării, spre exemplu?! Așteptăm totuși, cu nerăbdare, ca cel puțin de Zilele Municipiului Alexandria să vedem câte 800 de persoane pe oră care se îndreaptă spre Parc Vedea. Până atunci, cel puțin, în zona supusă spre analiză nu trec mai mult de 40 de persoane pe oră.

Totodată, ca să aducem clarificări și să nu avem tendința ca dvs. să exagerăm cu poveștile, menționăm faptul că există un executant al acestei lucrări care, în urma contractului de achiziție publică încheiat, are obligația de a respecta întocmai proiectul tehnic, pe detalii tehnice de execuție a lucrărilor. În situația în care aceste lucrări nu sunt executate în conformitate cu proiectul pus la dispoziția executantului, se vor aplica sancțiunile stipulate prin contract, pe care le-a luat la cunoștință în momentul semnării contractului de achiziție publică de lucrări.

Având în vedere că aceste lucrări sunt verificate în cel mai mic detaliu și de către dirigintele de șantier, pentru a constata dacă lucrările executate în șantier corespund proiectului, vă comunicăm faptul că, în prezent, proiectul implică lucrări care se încadrează în traseul existent al străzilor și al limtelor cadastrale.

Precizăm faptul că au fost adoptate inclusiv valori pentru parametri specifici (lățimi, pante), astfel încat, în spațiul indicat de dvs., prin fotografiile prezentate, să fie facilitată circulația auto, cât și cea pietonală. În vederea asigurării accesului în zonă, inclusiv pentru autospecialele de intervenție rapidă (ambulanță, mașină de pompieri, etc.), lățimea trotuarului a fost stabilită în limitele prevăzute prin proiect și conform legislației în vigoare.

Mai mult, acolo unde nu au existat trotuare, precizăm faptul că proiectantul a venit cu soluții privind extinderea acestora, tot în limitele prevazute de legislația în vigoare.

Domnule lider de grup al consilierilor locali PNL, încercați totuși la Sibiu, unde presa relata că ar exista un trotuar de doar 88 cm., destinat atât pietonilor, cât și bicicliștilor! Detalii aici https://www.turnulsfatului.ro/2021/06/27/topul-celor-mai-inguste-trotuare-are-un-nou-lider-67-de-cm-cu-tot-cu-bordura-si-peste-scarile-blocului-183102?comment

Mai puteți încerca inclusiv la Cluj, 7 cm. Detalii aici: https://www.stirilekanald.ro/cel-mai-ingust-trotuar-din-romania-este-la-cluj-pietonii-fac-echilibristica-pentru-a-putea-circula-pe-strada-respectiva-17942226  

Prin urmare, domnule lider de grup al consilierilor locali PNL, toată Alexandria este supusă reabilitării! Știm, este deranjant pentru dvs. dar noi muncim să dezvoltăm comunitatea!

Dvs. sunteți scriitor? Aveți mari șanse să vă inițiați în literatura SF-ului.

În concluzie, nu avem timp de pierdut!

Cât despre dvs., domnilor și doamnelor jurnaliști/ jurnaliste, vă solicităm să verificați toate datele, și sursele, înainte de a reda în totalitate cuvintele d-lui. consilier local! Puteți, și aveți dreptul legal, să solicitați date cu privire la subiectele pe care doriți să le aduceți la cunoștință cetățenilor!

Vă sprijinim în demersul dvs. de a informa opinia publică, dar în mod corect!                                                                                                                                                            

       PRIMAR, VICTOR DRĂGUȘIN

Articolul inițial aici: Doreii lui Drăgușin au făcut trotuare în bătaie de joc în Cartierul 100 din Alexandria

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Primăria Alexandria premiază elevii cu rezultate deosebite la învăţătură

Următorul articol

Mituri despre spuma poliuretanică pe care ar trebui să le uiți

Cele mai recente articole de Administratie