liberinteleorman.ro

Dragnea va da declarații la Înalta Curte pe 18 martie

18 februarie 2019

Monica Vasilescu

Liviu Dragnea nu s-a prezentat nici astăzi la procesul în care se judecă angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, în care a primit condamnare de trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Nici reprezentanții instituției – DGASPC – nu s-au sinchisit să ia parte la procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procesul lui Dragnea a început după cele ale lui Sebastian Ghiță și Alina Bica, ambele amânate. Completul de cinci judecători la care inculpații din acest dosar au făcut apel a consemnat faptul că Floarea Alesu, fost director DGASPC Teleorman, își menține declarațiile, la fel și Claudiu Balaban, Nicușor Gheorghe, Valentina Marica, Ionel Marineci, Rodica Miloș, Adriana Botorogeanu (lipsă), Bombonica Prodana (lipsă), Anisa Stoica. Dragnea, prin cei doi avocați – Flavia Teodosiu și Marian Nazat – a spus că dorește să dea declarații la termenul viitor. Avocatul Olguței Șefu, Toni Neacșu, a cerut încetarea procesului pentru clienta sa, invocând prescripția faptelor. În cazul în care procesul va continua, acesta vrea reaudierea martorilor, la fel și Marian Nazat al lui Dragnea.

La termenul de astăzi a fost prezent în sală și procurorul Marius Vartic, din partea DNA. Acesta a cerut probe suplimentare: audierea lui Liviu Dragnea, a Floarei Alesu a Jenicăi Dumitru și a celor două angajate fictiv, de la PSD – Anisa Stoica și Adriana Botorogeanu. Noul complet care îl judecă pe Liviu Dragnea este format din cinci judecătoare: Rodica Aida Popa (președinte), Lucia Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera și Simona Enceanu. Judecătoarele au amânat cauza și au dat termen pentru data de 18 martie, atunci când ar trebui să vină și condamantul Liviu Dragnea.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Editura Humanitas a mutat cărțile lui Relu Voicu de pe uliță… în bibliotecă

Următorul articol

Anunț – spațiu de închiriat

Cele mai recente articole de Din culisele politice

Don't Miss