liberinteleorman.ro

Dragnea și ”învățații” cu diplome false rămân fără facultatea fantomă!

18 decembrie 2018
Advertisement

Monica Vasilescu

Judecătoria Sectorului 4 București s-a pronunțat astăzi, după șase amânări, în dosarul diplomelor false obținute de mai mulți ”învățați” ai Teleormanului. Judecătorii au decis desființarea înscrisurilor enumerate la cap. VIII din ordonanţa de clasare nr. 9743/P/2016 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti.

Scandalul diplomelor false a vizat două universități din Alexandria: Universitatea Alexandru Ghica și Universitatea Europa Ecor. Cele două instituții de învățământ superior nu au deținut niciodată atestate sau autorizații de funcționare, iar Ministerul Educației nu a știut vreodată, cel puțin declarativ, că asta se întâmpla la Alexandria. Se pare că obținerea unui dosar de absolvire era condiționată de suma de 3000 – 3500 de euro, iar în schimbul acestor bani, grupul infracțional organizat acolo reușea să întocmească dosarul solicitat, fără ca solicitantul să participe la vreun curs sau la vreun examen și chiar fără ca acesta să aștepte trei ani, pentru a obține diploma. Printre cei care și-au cumpărat astfel diplomele s-au numărat foști parlamentari, miniștri, primari și funcționari publici din judetul Teleorman. De notorietate în dosar sunt numele lui Liviu Dragnea (care voia să devină contabil) și al fostului adjunct al IPJ Teleorman, Emil Stănimir.

Pentru Dragnea Nicolae-Liviu (vol. 34, filele 210- 253 ), judecătorii au anulat un an, conform situației școlare, vol.V, nr.818, anul 1999, ce poartă antetul ,,Fundația Ergorom 79 – Universitatea Alexandru Ghica – Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune- Forma de învățământ – zi, iar pentru Stănimir Emil Florian (vol.26, filele 1-195 ): -foaia matricolă(copie)extras din registrul matricol IV A,nr.108,anul 2000,emisă de Universitatea Alexandru Ghica, Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, Curs Frecvență Redusă. Decizia poate fi atacată în termen de trei zile de la comunicare.

Anchetatorii nu îi mai pot investiga pe reprezentanţii universităţii, pentru că faptele s-au prescris.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Păcatul din valiză…

Următorul articol

La PSD Teleorman se parchează fără doi lei

Cele mai recente articole de Actualitate