Dragnea dă în judecată, din închisoare, Inspecția Judiciară!

în Actualitatea politică

Liviu Dragnea nu e liniștit la Rahova. Dimpotrivă, el caută împreună cu avocații săi moduri inedite de a se elibera înaintea celor 3 ani și 6 luni, stabiliți de Înalta Curte de Casație și Justiție drept pedeapsă pentru angajarea fictivă la DGASPC Teleorman a unor femei care munceau, în fapt, la sediul PSD județean.

Ei bine, aflăm că în spatele gratiilor, Liviu Dragnea a pregătit o acțiune în instanță împotriva Inspecției Judiciare, care ar fi clasat o plângere făcută de Dragnea împotriva procurorului de caz din speța Teldrum. La momentul formulării plângerii, Inspecția Judiciară nu ar fi găsit niciun element care să incrimineze în vreun fel procurorul de caz, așa că a dat soluția clasării în cunoștință de cauză. Solicitarea lui Dragnea a fost înregistrată de Secția de Contencios Administrativ al Curții de Apel București, urmând să primească termen.

Condamnarea lui Dragnea în cazul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman este a doua, după aceea în cazul Referendumului din 2012, când justiția a demonstrat că liderul PSD de la vremea aceea forțase oameni să se prezinte la urne și să voteze cu partidul pe care îl reprezenta. Actualmente, în atenția DNA stă și un alt dosar, din care ar putea rezulta o nouă condamnare pentru Dragnea, și anume acela privind afacerile necurate din interiorul societății de drumuri Teldrum. Dosarul este în curs de redeschidere, instanța urmând să decidă dacă ancheta poate sau nu reîncepe.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*