liberinteleorman.ro

DNA a cerut strămutarea dosarului Teldrum de la Tribunalul Teleorman. Motivul: judecătorul Emilia Enescu are relații apropiate cu familia Dragnea

Așa cum relatam într-un articol anterior, o parte a dosarului Teldrum a ajuns de curând în atenția Tribunalului Teleorman, Înalta Curte declinându-și competența, având în vedere că Dragnea nu mai e demnitar, ci pucăriaș. Culmea, dosarul a „picat” pe mâna unei judecătoare controversate, aflată în relații apropiate cu familia lui Liviu Dragnea și o fostă abonată la funcția de președinte al unor comisii electorale. În plus, Emilia Enescu a fost chiar președinta Biroului Electoral Județean Teleorman în anul 2012, în timpul alegerilor aferente Referendumului care i-a și garantat lui Dragnea o primă condamnare. Mai mult, fratele acesteia este avocat al lui Valentin Dragnea și surse de încredere susțin că i-ar fi văzut pe cei doi în tribuna stadionului din Turnu Măgurele în timpul meciurilor echipei de suflet a lui Valentin. Și soțul Emiliei Enescu figurează, potrivit jurnaliștilor Rise Project, în rândul apropiaților lui Dragnea, acesta figurând în listele participanților la vânătorile în cadrul cărora se împărțeau resursele județului ca feliile de prăjitură.

Emilia Enescu este și o judecătoare foarte înstărită. Potrivit unei declarații de avere din luna iunie a anului 2018, aceasta este posesoarea a numeroase bunuri imobile, precum un teren agricol de 1580 mp în Turnu Măgurele, a unui teren intravilan de 329 mp în Turnu Măgurele, dar și a unui teren forestier de 1 hectar, a cărui localizare este ținută secretă, din motive pe care noi nu le înțelegem. În plus, judecătoarea deține un apartament cumpărat în București și o casă de locuit în Turnu Măgurele.

Pentru că Emilia Enescu nu a formulat cerere de abținere, așa cum era firesc în condițiile în care urma să judece un dosar în care protagoniști sunt oameni apropiați de familia ei, procurorii DNA au luat inițiativa și, conform site-ului G4Media ( https://www.g4media.ro/dna-cere-stramutarea-procesului-privind-redeschiderea-unei-bucati-din-dosarul-tel-drum-judecatoarea-de-la-tribunalul-teleorman-e-sotia-unui-jandarm-partener-de-vanatoare-cu-dragnea-stramutarea-a-p.html ) au solicitat strămutarea dosarului Teldrum la un alt tribunal din cadrul Curții de Apel București. Cererea de strămutare se judecă, însă, pe data de 14 august, iar solicitarea de redeschidere a dosarului la Tribunalul Teleorman se întâmplă mai devreme cu o zi. Interesant și îngrijorător în același timp e faptul că și judecătoarea care ar trebui să judece dosarul la Curtea de Apel București este una aflată în relații tensionate cu DNA. În aceste condiții, redeschiderea acestei bucăți a dosarului Teldrum rămâne destul de problematică, mai ales că, dacă instanța nu va admite reînceperea anchetei, multe dintre faptele imputate lui Dragnea în procesul de fraudare a banilor europeni vor fi date uitării.

Advertisement

2 Comments

  1. Daca si asta e situatie instarita…..Nimic despre cele 6 case detinute de cel care se lupta cu penalii si ciuma rosie ale caror bunuri au fost dobandite din meditatii:)) Da’ aia de dreapta au voie sa fie instariti :))) Apropo …Ar fi trebuit sa faceti un denunt la DNA pentru cafeaua aia achizitionata de Primarie prin SEAP:)))

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dragnea dă în judecată, din închisoare, Inspecția Judiciară!

Următorul articol

PSD va pieri pe limba Vioricăi Dăncilă

Cele mai recente articole de Actualitatea politică