Doi directori de școli din Teleorman, premiați pentru reușitele în învățământ

în Educatie

Județul Teleorman a fost reprezentat pe cele mai înalte trepte ale managementului educațional, doi directori de unități școlare din județul nostru fiind premiați pentru reușitele din unitățile pe care le conduc.

În urmă cu câteva zile, directorii de școală din România au fost premiați pentru proiectele de transformare a educației în care s-au implicat, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021 de către Asociația pentru Valori în Educație. La această ediție, directorul Adrian Emanuel Silimon de la Școala Gimnazială nr. 4 din Turnu Măgurele a fost desemnat Directorul Anului pentru Egalitate de Șanse.  În anul școlar 2020- 2021, cu sprijinul Fundației Regale Margareta a României, domnul director a oferit șanse egale la educație pentru un grup de 60 elevi proveniți din medii defavorizate și aflați în situație de abandon școlar. La sfârșitul anului școlar trecut, 200 de elevi cu nevoi speciale din Turnu Măgurele au avut rezultate deosebite la școală, primind șansa la un învățământ de calitate. În același timp, mediile elevilor de gimnaziu au crescut cu 1-2 puncte,  iar elevii din ciclul primar au făcut progrese remarcabile în unitatea de învățământ pe care o conduce părintele Adrian Emanuel Silimon.

De Ziua Națională a României, președintele Klaus Iohannis a decorat 20 de profesori cu Ordinul “Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler, printre care s-a aflat și George Lili Berceanu, directorul Școlii Gimnaziale Conțești din județul Teleorman. Distincția a fost oferită în semn de apreciere pentru activitatea didactică, pentru eforturile depuse în vederea creșterii calității, echității și participării la procesul educațional, precum și pentru dezvoltarea competențelor digitale sau civice în comunitatea educațională. Într-o comunitate mică, părintele George Berceanu are nenumărate realizări cu elevii și cadrele didactice din Școala Gimnazială Conțești prin activități de promovarea a tradițiilor culturale, dar și activități educaționale în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană.

Inspectoratul Școlar Județean Teleorman apreciază inițiativa și implicarea celor doi directori care fac cinste învățământului teleormănean, a transmis instituția într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*