Plt.adj.șef. Petre Bratu se pensionează după o carieră de excepție la ISU Teleorman

în Omul de lângă noi

Plt.adj.șef. Petre Bratu, subofițer operativ principal în cadrul compartimentului Monitorizare Situații de Urgență și Dispecerat la ISU Teleorman, a trecut în rezervă cu drept la pensie cu data de 03 decembrie 2021.

„Pensionarea este un lucru firesc și pentru pompierii militari teleormăneni, care după o viață întreagă de activitate în slujba cetățenilor trebuie să lase locul colegilor mai tineri și să se retragă din nobila meserie.

PETRAS, cum era strigat de către toți colegii, era omul care avea întotdeauna la el o vorbă bună, o glumă, o „ghidușie” care să te facă să uiți de problemele de zi cu zi, aducându-ne zâmbetul pe buze. Totodată, era și profesionistul desăvârșit care, până la sosirea colegilor săi la fața locului, ținea în permanență legătura cu cei loviți de soartă, le transmitea indicațiile necesare pentru diminuarea efectelor situației de urgență (incendii, inundații, explozii, accidente, etc.), îi învăța cum să-și protejeze viața și agoniseala de-a lungul vieții.

În întreaga sa carieră, acest om a reușit să ofere colectivului o parte din ceea ce a reprezentat el însuși: energie, entuziasm, loialitate, onestitate, camaraderie și respect față de instituție. Sperăm ca aceste lucruri să fie transmise mai departe din generație în generație. Și pentru că ieri a fost ultima sa tură de serviciu, ca subofițer operativ principal în cadrul compartimentului Monitorizare Situații de Urgență și Dispecerat, urmând să fie trecut în rezervă cu drept la pensie cu data de 03 decembrie 2021, colegii și familia i-au pregătit o mică surpriză, dar foarte emoționantă.

Îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut ca pompier militar și îi dorim multă sănătate, bucurii și o pensie cât mai lungă, alături de frumoasa sa familie și de cei dragi!”, a transmis ISU Teleorman.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*