liberinteleorman.ro

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, proiectat la Alexandria

30 iunie 2022

Filmul documentar „Regele Mihai: Drumul către casă” a rulat, joi, la Alexandria, în prezența principelui Nicolae al României.

Pe parcursul a 50 de minute, filmul a prezentat povestea nespusă a Regelui Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Kremlin.

Filmul documentar istoric „Regele Mihai: drumul catre casa” include noi materiale despre perioada complicată a tinereții Regelui Mihai, așa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria. Documentarul prezintă și detalii din perioada de izolare personală și socială a Regelui Mihai din timpul exilului din Elveția, dar și motivele pentru care Regele a ezitat să se întoarcă în România. Totul din perspectiva celor care i-au fost aproape în acea perioadă. Această versiune îmbogățită a filmului pune accent și pe interacțiunile Regelui cu CIA după exilul din 1948.

„Sunt bucuros să promovez pentru publicul din România cele trei filme realizate împreună cu echipa mea: „Războiul Regelui“ (2016), „Maria, Inima României“ (2018) și „Regele Mihai: Drumul către casă“ (2021). Documentarele prezintă o parte importantă din istoria României, din 1860 până în prezent, și sper ca publicul român să afle mai multe despre eroii săi vizionându-le”, a declarat John M. Florescu.

Turneul Național de Educație Istorică 2022 – o continuare a turneului din 2019 de promovare a filmului documentar „Maria, Inima României“ – va include noua versiune a filmului „Regele Mihai: Drumul către casă“. Proiecțiile vor ajunge în București, Iași, Brașov, Alba Iulia, Deva, Alexandria, Sinaia, Cluj, Curtea de Argeș, Târgoviște, dar și în alte orașe. Turneul își propune să acopere întreaga țară pentru ca filmele să poată fi văzute de un public cât mai larg, din toate păturile sociale, potrivit producătorului de film Dan Drăghicescu.


Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Copiii din Tătărăștii de Jos vor reveni cu drag la școala renovată de Asociația BookLand

Următorul articol

Nereguli la Apa Serv: relație în faliment cu combinatul din Turnu-Măgurele – Donau Chem

Cele mai recente articole de Actualitate