liberinteleorman.ro

Diana Marin, Bianca Raluca Chiar, Alina Gudei şi Mugurel Enache au devenit cetățenii de onoare ai Alexandriei în acest an

30 august 2016

14163719_1236083396422791_713438978_o Carmen Dumitrescu

În buna tradiție instituită de autoritățile locale, Zilele Alexandriei aduc cu ele și momentul festiv al desemnării cetățenilor de onoare ai orașului. Dacă în anii trecuți au mai existat controverse pe marginea corectitudinii desemnărilor, anul acesta nimeni n-a mai avut nimic de zis. Nu de alta, dar iată că, în sfârșit, municipalitatea a avut inspirația de a premia și tineri care reușesc performanțe deosebite, despre care prea puțini știu. Vorbim, deci, despre patru tineri excepționali, care s-au distins la nivel internațional, prin participarea la o serie de concursuri, dar și la nivelul comunității din rândul căreia provin, printr-un comportament exemplar. Diana Marin, Bianca Chiar, Alina Gudei și Mugurel Enache au reușit, prin muncă susținută și devotament față de cunoaștere, să ducă numele orașului lor dincolo de granițele țării. Și pentru asta au fost recompensați de primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, în prezența unei vaste audiențe, compuse din parlamentari, cadre didactice, consilieri locali, prieteni, dar și a președintelui Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, a subprefectului Alexandru Ceciu și a prefectului județului.

14159069_1236082736422857_109049595_nDe altfel, în cadrul ședinței festive, Drăgușin a vorbit despre importanța susținerii tinerilor cu potențial: „Vă propun astăzi să privim la viitorul nostru. Pentru că pe lângă politicile publice, pe lângă strategii, este nevoie de ceva mai mult. Este nevoie de o viziune care să ne permită, într-o lume în schimbare rapidă, să ne imaginăm viitorul. Orice proiect, orice viziune se bazează pe imaginație. Curajul de a imagina,  puterea de a crede că ceea ce pare imposibil este realizabil sunt cheile acestui progres. Tinerii se preocupă, înainte de toate, de prezent și este normal să fie așa. Îi vom cunoaște astăzi pe câțiva dintre tinerii excepționali ai municipiului nostru. Sunt cei care au venit de la concursurile internaționale cu premii valoroase. Sunt cei pentru care educația este o prioritate și nu sunt singurii. Avem mulți copii cu potențial imens, dar nu și-au atins punctul maxim al evoluției lor pe drumul cunoașterii. Îi vom susține, îi vom promova și-i așteptăm aici. Ca primar am alocat sume consistente de bani pentru educație. Mă bazez pe misiunea tinerilor și de aceea șase dintre consilierii mei personali vor fi din această toamnă elevi ai liceelor din Alexandria.”

În ceea ce-i privește pe tinerii excepționali care au devenit cetățenii de onoare ai Alexandriei, aceștia s-au remarcat prin rezultate deosebite în cadrul unor competiții de amploare la nivel național și internațional. Diana Marin şi Mugurel Enache sunt elevi ai Colegiului Naţional “Al. D. Ghica”, recunoscuți internațional printr-o medalie de aur la Concursul Internaţional Infomatrix, desfăşurat în perioada 25-29 mai 2016, concurs la care au participat sute de elevi din peste 40 de țări.  Proiectul care i-a consacrat – “The Journey” – este o aplicație în care utilizatorul străbate virtual corpul uman de la un capăt la altul. Bianca Raluca Chiar a fost, la rândul ei, elevă a unui liceu din Alexandria, în speță Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” și este actualmente studentă a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. De-a lungul pregătirii sale școlare, a primit numeroase premii și distincții la concursuri școlare și nu numai, de nivel național și internațional, apogeul fiind locul I la etapa națională și medalia de bronz la etapa internațională a concursului Infomatrix. Alina Gudei este elevă a Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Alexandria și se numără printre cei 63 de elevi din întreaga țară care beneficiază de prevederile Legii 235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic internaţional. Ea a obținut medalia de argint în cadrul Olimpiadei Internaționale de Științe a Uniunii Europene.

Deși ar fi putut să fie uitați, din cauza emoției consilierului local Ionuț Neacșu și a grabei lui Victor Drăgușin, au fost totuși premiați și profesorii care au contribuit la frumoasa dezvoltare a acestor copii de excepție: Nicoleta Croitoru de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”, Daniela Tătaru de la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” și Eliza Sotirescu de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

În Teleorman, exploatarea omului de către om e la ordinea zilei! Povestea unei femei din Zimnicea care a muncit cinci luni la ”negru” pentru o firmă de top

Următorul articol

Marian Velescu: “Mediul artistic din Teleorman este sub orice critică. Eu nu am cu cine să vorbesc în domeniul artelor aici…”

Cele mai recente articole de Cultură

Proiect cultural: Biblioteca pentru tineri

          Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, demarează proiectul cultural Biblioteca pentru tineri, ce se va