Deși nu mai conduce Teleormanul oficial, Dragnea își păstrează biroul de președinte CJ, în suprafață de 77,65 mp

în Din culisele politice

Monica Vasilescu

Nu e necesar să te ducă prea mult capul să-ți dai seama că Liviu Dragnea e boss-ul pesediștilor și face tot ce vrea cu ei. Îi votează proiectele, îi slujesc interesele și îi dau toate birourile. Chiar dacă are loc  suficient să le lăfăie în spațiile de la Camera Deputaților, baronul suprem le revendică și pe cele de la Consiliul Județean Teleorman în care și-a petrecut perioada șefiei, cu toate că prin județul lui vine doar în vizite scurte și rare.

Încă patru ani, așa cum se întâmplă de la începutul lui 2013, Liviu Dragnea va avea cabinet de parlamentar în fostul său birou de şef al CJ Teleorman. Actul normativ care prevede acest lucru a fost votat în ședința aleșilor locali, miercuri, iar unii dintre consilierii județeni ai PNL au votat împotriva acestui proiect de hotărâre, iar alții s-au abținut (mai puțin Alexandru Iliescu). Vicepreședintele care îi ține locul președintelui CJ – Dănuț Cristescu a venit imediat cu explicația că autorităţile publice au obligaţia, potrivit legii, să sprijine organizarea şi funcţionarea birourilor parlamentare din judeţ. Cristescu a aflat la ședință că aceeași lege pe care o invocă nu s-a aplicat și în cazul fostului deputat de Teleorman, Adrian Bădulescu (deși a făcut o solicitare în acest sens), fiindcă era de la PDL și a avut un argument mai puțin prețios: a dat din umeri.

Revenind la biroul lui Dragnea, acesta nu este unul oarecare, ci singurul din CJ aranjat diferit și cu o poziție impunătoare. Suprafața închiriată de baron cu titlu gratuit se întinde pe 77,65 mp, iar deținătorul va plăti cotă parte din cheltuielile de întreținere și funcționare. Plata o va face, desigur, din bani publici, de la Camera Deputaților, care are prevăzute sume pentru cabinete parlamentare. Aroganța nu ne miră, știm deja că Dragnea are o pasiune pentru clădirile statului și ar fi în stare să-și facă un birou în fiecare instituție publică. Nădăjduiam, totuși, că tinerele speranțe ale PSD nu vor mai  accepta dictatura țarului roșu, dar cu subjugații nu trebuie să-și faci iluzii, că ei sunt încântați când condamnatul le oferă inelul să-l pupe cu zgomot în schimbul unor birouri pe lângă toaletă.

1 Comment

  1. De sediul PNL/PDL si PMP din sediul CJ de ce nu spuneti nimic? 🙂 Deci e imoral ca un parlamentar sa isi deschida cabinet parlamentar desi plateste pentru asta dar 2 partide politice care platesc chirii preferentiale (sume infime, nici macar echivalentul chiriei unui apartament de 2 camere din Alexandria) de asta de ce nu spuneti nimic? Va e rusine cumva ca va taie finanatarea sau cum?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*