De la interesul național, Alexandru Raportaru s-a mișcat popular… către partidul prezidenţial

în Actualitate/Actualitatea politică

Monica Vasilescu

alexandru raportaru

Nu și-a imaginat nimeni că Alexandru Raportaru a pătruns în politică pentru a revoluționa scena, dar, la o primă analiză a începutului, acesta părea un tânăr hotărât să schimbe mentalitatea de ”lasă că merge și așa”, implementată pe plaiuri teleormănene. Nu a fost să fie, pentru că Alexandru Raportaru, ca orice om căruia i se pun aripi, iar lui i s-a dat posibilitatea de a vorbi în numele unui partid din funcția de secretar general (PMP), a crezut că poate să zboare mai sus decât acestea îl pot ține. El a zburat… dar către un alt partid.

De când ținem noi evidența, Alexandru Raportaru a descins, întru interesul național, pe listele UNPR la alegerile locale din 2012 și, după ce s-a ales doar cu nominalizarea, importantă și ea, dar neconcretizată, a intrat pe ușa Partidului Mișcarea Populară, îmbrățișându-l cu ambele mâini pe Băsescu. A vorbit în numele formațiunii cu mere puțin timp, dar cum călătorului îi stă bine cu drumul, plimbărețul și-a găsit în drumul său ancore ideologice la liberalii de tip nou. Face acum parte din activul de bază al PNL-aripa PDL și a oficializat relația băgând capul în poza de la depunerea de coroane prilejuită zilei veteranilor de război. Înaripat de Cristi Barbu, Alexandru Raportaru este, din nou, pe nori mari. Cel puțin așa crede el. Noi credem că nu este exclus să aflăm în curând că vaporii aflați în suspensie în atmosferă s-au mai răsfirat, iar traseismul grețos să fie amendat de electoratul căruia, bănuim, nu certificăm, că Raportaru ar cam vrea să-i ceară ceva… să vedem ce va obține.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. O întrebare scurtă: Numele de Raporatu’ vine de la verbul „a raporta” ? sau de la substantivul „raportor” ?

    • Raspuns: Vine fix de la numele lui de familie. Hai sa nu ne mai legam de numele oamenilor. Nu au nicio legatura cu plimbarile de la un partid la altul! Numele nu defineste omul!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*