liberinteleorman.ro

Cristi Barbu: ”Dacă vom alege, din nou, cooperativa Atanasiu și Petrache, PNL va avea soarta PNȚCD”

Monica Vasilescu

A trecut vremea alegerilor interne pe criterii valorice din PNL. A trecut de mult. Niciun urmaș al lui Brătianu, după perioada marii familii de boieri, nu a mai reușit să mențină liberalismul la adevăratele lui însemnătăți. Degringolada a pornit de la centru, mai ales de când PDL și PNL au fuzionat sub umbrela fizicianului Klaus Iohanis. În teritoriu e și mai grav. Trădări peste trădări, șuturi la drumul mare și legături roșii ruinează încet și sigur toată construcția liberalilor de tip vechi și duc în derizoriu cel mai însemnat partid din trecutul țării de care se leagă cele mai importante evenimente din istoria modernă a României: instaurarea monarhiei constituționale (1866), obținerea independenței de stat (1877), ridicarea României la rang de regat (1881), Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari (1918), adoptarea Constituției din 1923, relansarea economică după criza din 1929–1933 etc.

Dacă liberalismul este considerat fundamentul ideologic pe care s-a construit România modernă, nu este exclus ca oamenii moderni ai partidului să fie socotiți cei care au îngropat orice urmă din doctrină. Aceasta nu este doar părerea celor care privesc din afară cum se orânduiesc peneliștii, ci și persoane din activul de partid, care chiar dacă au o atitudine tolerantă nu se sfiesc să spună cei doare.

În culisele politicii, liberalii vorbesc de o anume ”cooperativă” și lăsa de înțeles că se referă la complicitățile pe care unii dintre ei le au cu PSD. De aceea, fostul co-președinte al PNL Teleorman, actual membru simplu în partid, Cristi Barbu, crede că singura soluție a PNL este un liberal sadea, care să nu aibă interferențe de ordin interesat cu adversarii politici. El se referă la Ludovic Orban, alături de care s-a plimbat prin țară în campania pe care acesta o duce pentru câștigarea alegerilor interne, de la vară. În subiectivismul său de care îl bănuim, având în vedere că este susținător înfocat al celui care este cunoscut a fi unul dintre cei mai fideli peneliști, Barbu a declarat că partidul ar trebui să se rupă de vechile metehne, dacă se vrea a nu avea deznodământul țărăniștilor. ”Dacă vom alege, din nou, cooperativa Atanasiu și Petrache, PNL va avea soarta PNȚCD!”, crede Cristi Barbu și nu știm dacă asta  este chiar o tragedie, pentru că țărăniștii sunt acum atât de des invocați de către liberali încât au devenit mai populari decât în vremurile de glorie.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Post cu dedicație la Primăria Alexandria. Directorul Transloc, Mihaela Radu, își trimite fiica pe postul de consilier în achiziții?

Următorul articol

Plus/Minus

Cele mai recente articole de Actualitatea politică