Cristescu, interpelare către Grindeanu: Când se modernizează linia de cale ferată București – Videle – Roșiori Nord?

în Actualitatea politică

Senatorul de Teleorman – Dănuț Cristescu i-a adresat o interpelare colegului său de partid, ministrul Transporturilor – Sorin Grindeanu. Acesta a făcut referiri în interpelarea sa la modernizarea liniei de cale ferata București Nord – Videle – Roșiori Nord – Craiova, nereparată de 35 de ani.

Interpelare adresată: Domnului Sorin Mihai Grindeanu, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii! Obiectul interpelării: Modernizarea liniei de cale ferata București Nord – Videle – Roșiori Nord – Craiova.

Domnule Ministru, una dintre cele mai importante zone de cale ferată, București Nord – Videle – Roșiori Nord – Craiova, nu a mai avut parte de reparații capitale din 1986.

Majoritatea trenurilor circulă destul de greu, au restricții de viteză în multe zone din cauza stării degradate a căii ferate. Nici o magistrală nu s-a degradat mai mult decât M900 București – Videle – Roșiori Nord – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Timișoara. În urmă cu 30 de ani erau porțiuni importante în care trenurile atingeau 120 km/h de la București la Craiova. Spre exemplu, pe cei 51 km spre Videle trenurile făceau 33 de minute, în prezent niciun tren nu face mai puțin de 47 de minute.

În urmă cu 3 ani Compania Națională de Căi Ferate anunța demararea proiectului de modernizare a 47 de stații de cale ferată, printre care: Roșiori Nord, Videle și Alexandria. Având în vedere cele prezentate mai sus, vă solicit următoarele:

  1. Există în planul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii proiect de modernizare a liniei de cale ferată București – Videle – Roșiori Nord?

2. Se vor executa în perioada următoare reparații capitale pe linia de cale ferată București – Videle – Roșiori Nord?

3. Se vor modernizare stațiile de cale ferată Videle, Roșiori Nord și Alexandria?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*