liberinteleorman.ro

O refugiată ucraineancă a sărbătorit împlinirea celor 13 ani împreună cu voluntarii EUROPE DIRECT Teleorman

30 martie 2022
Advertisement

Programată drept o întâlnire de lucru a echipei şi voluntarilor EUROPE DIRECT Teleorman pentru pregătirea campaniei de teatru social „Stă în puterea ta să schimbi ceva!”, aceasta s-a transformat atunci când am aflat că una dintre adolescentele refugiate din Ucraina la Roşiorii de Vede urma să împlinească 13 ani, în data de 29 martie.

Însoţită de mama sa, de mătuşa şi de verişoara ei, Anastasiya a venit la sediul ED Teleorman neştiind de surpriza ce i se pregătise. Şi a fost întâmpinată cu multă căldură şi simpatie, cu multe cadouri oferite de voluntarii centrului european de informare, dar şi cu un maaare tort pregătit de maestrul nostru „bucătar” – Marinela Ruşanu, managerul centrului. Alături de sărbătorită a fost şi directoarea Direcţiei Asistenţă Socială , Izabella Stănescu, cea care se îngrijeşte de această familie de refugiaţi încă de la venirea lor la Roşiorii de Vede.

O altă surpriză pentru micuţa ucraineancă a fost buchetul de flori oferit chiar de primarul Municipiului Roşiorii de Vede, Valerică Gheorghe Cîrciumaru, care a venit să o felicită pe Anastasiya şi să vorbească cu familia ei despre războiul din Ucraina, despre drama pe care o traversează vecinii noştri, despre cum s-au integrat în comunitatea roşioreană. Menţionăm că adolescentele din Ucraina îşi continuă pasiunile la Roşiorii de Vede. Astfel, Jaya (14 ani) practică tenisul de câmp şi se antrenează aici cu prof. Iulia Săvescu, în Sala de Sport de la Şcoala Gimnazială „Dan Berindei”, iar Ansatasiya face gimnastică ritmică cu prof. Patriţa Rizescu, la Grădiniţa 4. Şi pentru că fetele din Ucraina şi-au exprimat dorinţa de a învăţa să cânte la chitară, începând din luna aprilie, vor studia acest instrument cu artistul Tedi Stîngă, în cadrul Cercului de muzică al Casei de Cultură. 

O felicitare cu urări de la mulţi ani şi gânduri bune din partea EUROPE DIRECT Teleorman a fost dăruită Ansatasiyei, pentru a-şi aminti că, la 13 ani, şi-a sărbătorit ziua de naştere în România, la Roşiorii de Vede.

A fost o întâlnire în care ne-am dat seama cu toţii că DA, STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ să schimbăm ceva, că solidaritatea uneşte oamenii şi îi face mai buni, că orice gest mărunt poate însemna enorm pentru cei aflaţi în nevoie. Împreună am vorbit, am zâmbit, am cântat în limba română, în engleză, dar şi în… rusă, iar Anstasiya, care nu vorbeşte limba engleză, a ţinut să mulţumească în felul ei, printr-o mică demonstraţie de gimnastică. La mulţi ani, Anastasiya!

#StandWithUkraine

#STOPWAR

#UniţiînDiversitate 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cristescu, interpelare către Grindeanu: Când se modernizează linia de cale ferată București – Videle – Roșiori Nord?

Următorul articol

Gabi Bulumac vrea transparentizarea posturilor vacante din subordinea Consiliului Local Alexandria

Cele mai recente articole de Social