Crin Antonescu: Sinteza activităţii parlamentare în legislatura 2012 – prezent

în Actualitate/Actualitatea politică

Monica Vasilescu

crin antonescuAlt parlamentar supus analizei activității este Crin Antonescu, liberal ales senator în Colegiul 2 Alexandria, la scrutinul din luna decembrie 2012. Lui Crin Antonescu, pe lângă trăsăturile caracteristice legate de starea de repaus – somnul – nevoie la care nu prea ar avea rezistență, după cum spun gurile rele, i-ar putea fi date şi altele având legătură cu faptul că întoarce spatele poporului. Asta pentru că, senatorul de Teleorman, în activitatea sa de până acum, nu prea a avut intervenţii de interes public, cu atât mai puţin de interes teleormănean.

Conform situaţiei înregistrate pe site-ul Senatului, în aproape doi ani de mandat, parlamentarul a avut nouă iniţiative legislative, majoritatea acestora referitoare în mare parte la modificări aduse codului fiscal, dar niciuna nu a fost aprobată.

Cunoscut mai mult pentru talentul său oratoric, acesta nu se dezice de menire. Are 55 de luări de cuvânt şi destule absenţe de la lucrările din plen sau din comisiile de specialitate ale Parlamentului. Şi din teritoriu lipseşte, printre teleormăneni a venit doar o dată de la începutul anului 2014, într-o vizită datorată strict treburilor de partid. A venit în aprilie, nu pentru a vedea cum își mai duc traiul votanţii săi, ci pentru a le cere din nou sprijin politic, pentru soția sa, devenită între timp europarlamentar.

Nu are consemnată nicio declaraţie politică, nicio întrebare, nicio interpelare. Nici nu ar avea cum să fie altfel, mai ales acum, când Crin Antonescu se preocupă să fie vioara întâi din Opoziţie, abordând un discurs critic şi virulent la adresa celor cu care au umblat de mână în campania electoral de la parlamentare.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitate