Copiii din Segarcea Vale se joacă pe lângă o groapă neasigurată din curtea grădiniței

în Actualitatea politică/Administratie

În timp ce primarul din Segarcea Vale, Manole Florea, se preocupă cu retragerea echipei de fotbal din campionatul județean pentru că un jucător a strigat cuvintele de pe plăcuța suedeză la un meci, în grădinița din satul Olteanca, aflat în administrarea sa, se cască o groapă de doi metri adâncime. În apropierea ei copiii se joacă nestingheriți și nimeni nu s-a gândit vreo secundă să asigure respectiva groapă sau să o împrejumuiască, astfel încât să nu existe riscul accidentării celor mici. Oamenii din sat sunt foarte nemulțumiți și susțin că primarul nu se preocupă cu problemele comunității, pentru el fiind mai important să se asigure că nimeni nu înjură PSD-ul. Nici în public, nici în singurătate.

Se vede foarte clar groapa de 2 metri din curtea grădiniței, neîmprejmuită și copiii care se joacă pe lângă ea. Instituția de învățământ e tot în subordinea primăriei și da, ăștia-s nebuni. Pe primar nu-l interesează, pe el îl doare că se strigă la meciuri M…E PSD, nu că pune viața copiilor în pericol. Prima e campania electorală pentru Dăncilă!“, ne-a povestit un localnic îngrijorat.

Inspectoratul Școlar Teleorman, chestionat pe marginea acestui subiect, nu pare a fi la curent cu situația gropii din curtea grădiniței. Dar Valeria Gherghe a promis că va merge personal în cursul zilei de mâine la Olteanca pentru a vedea care este situația gropii și de ce se permite copiilor să se joace în apropierea ei. Aceasta a discutat astăzi cu directoarea unității de învățământ, care ar fi spus că în grădiniță au fost mutați provizoriu copiii din școala localității și că acum se sapă acolo pentru montarea toaletelor și amenajarea fosei septice. Directoarea susține că groapa este împrejmuită, dar, așa cum se poate vedea și în fotografii, declarația ei nu se susține.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*