liberinteleorman.ro

Carmen Dan și fostul șofer al lui Dragnea au stat la butoanele operațiunii „10 august”

14 noiembrie 2019

Raportul privind evenimentele din 10 august 2018 a fost desecretizat, urmând să ajungă sub lupa DIICOT. Informația a fost dată de ministrul de interne, Marcel Vela, iar datele din raport indică deja principalii coordonatori ai dezastrului din acea seară: Carmen Dan și fostul șofer al lui Liviu Dragnea, pe atunci secretar de stat. A fost nevoie, deci, să se schimbe culoarea guvernării pentru ca adevărul acelei zile de tristă amintire să iasă la suprafață. În raport se arată că în ziua de 10 august, Carmen Dan era oficial în concediu. Cu toate acestea, ea s-a întors la birou și a preluat personal operațiunile efectuate în acea zi de la Marin Nucu, secretarul de stat din MAI la acea dată, încă din cursul orelor prânzului, când spiritele din piață erau încă liniștite. Ca atare, după înlăturarea lui Nucu de la butoane, ordinele au fost date direct de Carmen Dan prin intermediul subsecretarului de stat, Mihai Valeriu.

De altfel, există surse care susțin că acest Mihai Valeriu ar fi ținut constant legătura cu Liviu Dragnea în acea zi, el nefiind însă singura persoană care a furnizat informații legate de evoluția situației din Piața Victoriei lui Liviu Dragnea. Care, în mod foarte convenabil, se afla la o petrecere, bucurându-se probabil privind imaginile cu protestatarii pașnici bătuți și gazați.

Un alt personaj interesant care și-a preluat cu grijă locul la butoanele operațiunii „10 august” este și fostul șofer al lui Liviu Dragnea, Adrian Mlădinoiu. În anul 2012, acesta era șoferul personal al lui Dragnea și garda lui de corp, devenind ulterior secretar de stat, membru în consiliul de administrație al CNAIR, apoi secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În ziua de 10 august 2018, fostul șofer și om de încredere al lui Dragnea i-a transmis constant șefului său, aflat la petrecere, informații despre gestionarea situației din Piață. Practic, Mlădinoiu a fost în acea zi omul de legătură dintre Mihai Valeriu și Liviu Dragnea, care era, se pare, la curent cu tot ce s-a întâmplat în acea zi și care chiar a transmis către Ministerul de Interne indicații despre modul în care să se organizeze represiunea.

4 Comments

  1. La ce vă așteptați?
    Lucrurile astea erau clare de atunci…
    Îmbucurător este faptul că în sfârșit sunt șanse mari ca cei vinovați să plătească…

    • ,, O minciuna repetata de o mie de ori ramane o minciuna, dar o minciuna repetata de un milion de ori devine un adevar” -Joseph Goebbels

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Un primar a retras echipa de fotbal din campionatul județean pentru că un jucător a înjurat PSD

Următorul articol

Copiii din Segarcea Vale se joacă pe lângă o groapă neasigurată din curtea grădiniței

Cele mai recente articole de Actualitatea politică