”Cei care NU mint”, o nouă apariție editorială semnată de Carmen Dumitrescu: ”Această carte este fibră din fibra mea”

în Cultură

Într-o epocă și într-o țară în care scriitorul pare de multe ori captiv în inutil și în cuvinte ticluite cu pricepere discutabilă, situație în care se complace din lipsa perspectivelor, reperele unui parcurs decent în creație sunt tot mai greu de găsit. Unii au reușit să treacă barierele având dibăcia de a înfrunta obstacolele zilelor noastre, dar și mult talent. Între cei care au izbăvit în cotiturile actualității și au tratat cu seriozitate conținutul cărții își are locul Carmen Dumitrescu, jurnalist și, de câțiva ani, scriitor. Aflată la a cincea scriere, Carmen povestește cu patos pasaje din culisele media, prin experiența sa gazetărească, într-o carte care ar trebui să treacă prin mâna tuturor celor interesați să fie informați corect.

Cel mai nou produs literar al ei – ”Cei care NU mint” a fost prezentat publicului într-un cadru elegant, la Restaurantul Onix din Alexandria, vineri, de la ora 18.30. În orașul în care cultura este puțin accesată, Carmen a reușit să umple sala și să stârnească interesul multor iubitori ai cărții, inclusiv copiilor, aflați în număr considerabil la lansarea noului volum. Carmen i-a avut alături pe Cristina Guseth, director Freedom House România, dar și pe îndrăgitul artist Ion Popa, care i-a fost în preajmă încă de la apariția primei sale cărți.

”Vă mulțumesc fiecăruia dintre voi că ați înțeles că am nevoie de susținerea voastră și că ați făcut efortul de a veni. Nu am cuvinte să vă spun cât m-ați bucurat. Toți!
Am, însă, și niște mulțumiri speciale. Ele se îndreaptă către doamna Cristina Guseth, director Freedom House România și om extraordinar, care știe să dea mereu dovada unei forme rare de umanitate, luptându-se pentru ceilalți. Eu îi mulțumesc că a luptat și pentru mine de fiecare dată când i-am cerut-o, dar și când mi-a fost atât de greu, încât nici nu îndrăzneam să cer.
Apoi, îi mulțumesc la fel de special prietenului meu drag Ion Popa, care face cum face și mereu vine alături de mine atunci când am nevoie de el și de susținerea lui. El e lângă mine de la momentul lansării primei mele cărți, lucru care se întâmpla prin 2013.
La fel de speciale mulțumiri se îndreaptă către prietenii mei Gabi Florea și Oana Florea, care au avut grijă ca eu să am un spațiu generos și frumos amenajat pentru acest moment important din viata mea.
Vă sunt recunoscătoare pentru tot. Și, mai ales, pentru că ați stat la coadă la cărți. Răbdători, civilizați și, mai ales, zâmbitori. Imaginea asta n-o să mă părăsească prea curând. Și vă mulțumesc din tot sufletul meu plin de cuvinte pentru ea!”, le-a transmis Carmen celor care i-au fost alături.

Cartea ”Cei care NU mint” spune povestea unei jurnaliste cum rar mai există în zilele noastre, un om care luptă cu neindependența presei, devenită, din păcate, o particularitate tristă a pieței mediatice. În viața sa de om de presă, personajul principal – Anastasia are de trecut o revoltă pe care mulți jurnaliști trec în carierele lor, trebuie să aleagă între a-și păstra locul de muncă sau a accepta să facă lucruri ce contravin propriilor sale convingeri și principii. Ce a ales, cum a făcut târgul cu propria conștiință și cum s-au răsturnat situațiile în cartea lui Carmen Dumitrescu, citiți în ”Cei care NU mint”, un titlu ironic pe care îl veți înțelege printre cuvintele potrivite ale autoarei, ajunsă la a doua carte în care dragostea și visarea au luat locul realității.

Volumul a ieșit de sub tipar la Editura Neverland, este cea de-a cincea apariție a editurii, după ”Sectetul”, ”Avatar”, ”Justițiarul” și ”Purgatoriul nebunilor”.

”Această carte este fibră din fibra mea”, a decretat Carmen, trecând prin registrul propriu multe dintre ipostazele prezentate în povestea în care se vor regăsi jurnaliștii liberi.

1 Comment

  1. O carte captivanta, care iti starneste interesul inca de la prima pagina, o carte prin care Carmen arata maturizare ca si scriitor ( recomand citirea tuturor cartilor ei, inclusiv mie care am citit doar prima ei carte), o carte in care se regasesc multi jurnalisti ai media contemporane (presa scrisa, televiziune, radio, on-line), o carte despre curajul de a-ti apara principiile, o carte despre perceptia realitatii, o carte despre sentimente contradictorii, despre viata, o carte complexa, scrisa cu claritate, elocventa si mult talent! Multumim Carmen pentru aceasta frumoasa experienta! P.S. Impresie la cald! FELICITARI!👏👏👏

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*