Copiii Clubului Sportiv „Basket Game Canada” Alexandria, mesageri ai lui Moş Crăciun

în Actualitate/Diverse/Educatie

Monica Vasilescu

actiune caritabila

„Copil ca mine eşti şi tu. Fă o bucurie, cu o jucărie”! Cu acest îndemn, cursanţii Clubului Sportiv „Basket Game Canada” Alexandria, voluntari în proiectul cu acelaşi mesaj, au decis să promoveze acţiunea umanitară la care pun umărul şi, în acest scop, au vizitat o parte din unităţile de învăţământ din Alexandria şi Turnu Măgurele, acolo unde le-au vorbit elevilor şi profesorilor despre intenţiile lor.

Plini de entuziasm, inocenţă şi speranţă, copiii au bătut la uşile claselor şi au împărţit fluturaşi prin care i-au invitat pe oameni să nu fie impasibili la suferinţele sărmanilor şi să-i ajute în măsura în care pot. Cei mici au fost primiţi cu bucurie şi chiar cu aplauze de către gazde, care au promis că îl vor ajuta pe Moş Crăciun să ajungă şi la persoanele necăjite.
Iniţiatorul proiectului, profesorul Florin Roman, spune că prin implicarea celor mici într-un eveniment ce are caracter umanitar doreşte să le implementeze acestora spiritul de solidaritate, importanţa gestului de a dărui şi de a nu trata cu indiferenţă problemele aproapelui.
La finalul proiectului, care se desfăşoară în perioada 26 noiembrie-24 decembrie 2014, 500 de copii din mediul rural cu posibilităţi reduse şi bătrânii de la căminul din Cervenia vor beneficia de pachetele pline cu produse alimentare neperisabile, jucării pentru copii, rechizite şi altele.
“Cei mici şi-au exprimat încântarea de a fi voluntari în cadrul acţiunii caritabile şi au fost primii care au donat o jucărie pentru cei săraci. Atragerea lor în proiecte de această natură constituie un mod de a-i face să devină mai responsabili, mai atenţi la cei din jurul lor şi, de ce nu, viitori adulţi cu suflet mare. Îi chemăm alături de noi pe toţi aceia cărora le pasă. Se pot face donaţii de jucării, rechizite și orice alte lucruri atât de folositoare pentru cei care trec prin lipsuri de toate felurile. Pe lângă jucării, dorim să le facem celor pe care îi vizăm bucuria şi mai mare, oferindu-le câte o punguţă cadou cu produse specifice Crăciunului. Se pot face şi donaţii de natură financiară, începând cu suma de un leu, iar pentru asta am pus la dispoziţie numărul de telefon: 0767384060”, a menţionat Florin Roman, preşedintele Asocieţiei Iubeşte Natura România – organism căruia i se datorează întreaga desfăşurare de forţe.

Cel care a inițiat proiectul a mulţumit partenerilor săi pentru implicare, ne referim aici la Liceul „A.I.Cuza” Alexandria, Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria, Şcoala Generală nr. 7 Alexandria, Şcoala Generală nr.1 Turnu Măgurele, Colegiul Naţional „Unirea” Turnu Măgurele, Liceul Teoretic „Marin Preda” Turnu Măgurele. De asemenea, Florin Roman a amintit oamenilor că darurile se pot lăsa în cutiile amplasate în incinta unităţilor de învăţământ amintite, dar şi la Biserica “Constantin şi Elena”, la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” şi la Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, toate din Alexandria.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*